ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: Πέντε νέοι καταζητούμενοι για τη δολοφονία του

Μιχάλης Κατσουρής: Πέντε νέοι καταζητούμενοι για τη δολοφονία του

Μιχάλης Κατσουρής: Η ΕΛ.Α.Σ έχει ταυτοποιήσει τέσσερις Κροάτες και έναν Έλληνα, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Ανάμεσα σε πέντε πρόσωπα, τέσσερις Κροάτες και έναν Έλληνα, αναζητούν οι ερευνητές της Ασφάλειας το στοιχείο-κλειδί που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στα χέρια τους έχουν γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε μαχαίρι με το αίμα του θύματος, το οποίο προσπαθούν να ταυτοποιήσουν, ενώ άλυτο μυστήριο για τους αστυνομικούς, παραμένει ένα δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στον ίδιο χώρο, καλυμμένο επίσης από το αίμα του δολοφονημένου άνδρα.

Σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη των δραστών της συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, οι αστυνομικοί εντόπισαν δυο μαχαίρια στο χώρο που αργότερα προέκυψε πως ήταν το σημείο που δέχθηκε την επίθεση ο Μιχάλης Κατσουρής.

Το ένα βρέθηκε δίπλα σε έναν Κροάτη κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησης του και το δεύτερο σε μικρή απόσταση. Κα τα δυο εστάλησαν, μαζί με άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ παράλληλα ελήφθη δείγμα DNAα από όλους τους συλληφθέντες.

Από τα αποτελέσματα προέκυψαν πολύ σοβαρά στοιχεία, που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη, παράλληλα όμως δημιούργησαν και αναπάντητα ερωτήματα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Στο πρώτο μαχαίρι, εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση, ίχνη αίματος που αποδείχτηκε πως ανήκουν στο θύμα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση για το είδος και τις ιδιαιτερότητες του μοιραίου τραύματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο μαχαίρι μοιάζει με αυτό που χρησιμοποίησε ο άγνωστος δράστης για να μαχαιρώσει τον Μιχάλη Κατσουρή.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, απομόνωσαν και συγκεκριμένο DNA, το οποίο πιθανότατα ανήκει σε αυτόν που το κρατούσε.

Η κινητοποίηση φυσικά ήταν άμεση, έγιναν οι απαιτούμενες συγκρίσεις από τους συλληφθέντες, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Οι Αρχές εκτιμούν πως το μαχαίρι ανήκε σε χούλιγκαν ο οποίος έχει διαφύγει.

Απόλυτη μυστικότητα

Αν και οι έρευνες γίνονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα, τόσο από τις δικαστικές όσο και από τις αστυνομικές Αρχές, έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στη Realnews, πως η διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων γίνεται μεταξύ των ευρωπαϊκών αστυνομιών.

Από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο για πρόσωπο από την επιστημονική έρευνα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, οι υποψίες στρέφονται στους τέσσερις Κροάτες που καταζητούνται βάσει των ελληνικών ενταλμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τις ελληνικές προς τις κροατικές Αρχές για όλη αυτή τη διαδικασία, όμως οι Έλληνες αστυνομικοί αναμένουν με αγωνία τη σύλληψη των τεσσάρων.

Το πέμπτο πρόσωπο, ο εντοπισμός του οποίου απασχολεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, είναι Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως. Μάλιστα, είναι γνωστός στους οπαδικούς κύκλους και ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.