ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Γέμισαν οι παραλίες από τους εκδρομείς

Παραλία, 28 Οκτωβρίου
Intime News

Παραλίες ψήφισαν οι εκδρομείς ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 

Γέμισαν οι παραλίες την 28η Οκτωβρίου με τους Έλληνες εκδρομείς να «ψηφίζουν» βουτιές αντί για βουνά.

Φέτος λόγω του γεγονότος ότι «δεν μιλάμε» για εκδρομικό τριήμερο, αλλά και λόγω του πολύ καλού καιρού, οι Έλληνες εκδρομείς, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΟΞ Αγγελος Καλλίας, επιλέγουν θέρετρα και περιοχές πέριξ των αστικών κέντρων και όχι τους καθαρά χειμερινούς προορισμούς της χώρας, που απαιτούν χρόνο αλλά και χαμηλότερες θερμοκρασίες για να είναι ελκυστικοί.

Αποτέλεσμα τούτου, τα Καλάβρυτα και η Αρκαδία, λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα, να κινούνται με πληρότητες στο 80% τη στιγμή που μεσοσταθμικά σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας η πληρότητα είναι στο 60%. Βέβαια υπάρχουν και προορισμοί με πληρότητα στα καταλύματα που δεν ξεπερνά το 40%. Στο μεταξύ, η σύγκριση με πέρυσι είναι άνιση, καθώς η πληρότητα έφτανε πανελλαδικά στο 70%, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, η μεγάλη πληγή του εγχώριου τουρισμού εντοπίζεται στη Λάρισα και το Βόλο όπου οι πληρότητες στα εκεί τουριστικά καταλύματα δεν ξεπερνούν το 25%. Μάλιστα ο κ.Καλλίας ζητά άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να υπάρξει καμπάνια επικοινωνίας για τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν επιχειρήσεις που είτε δεν έχουν πληγεί είτε έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν και αυτή τη στιγμή χρειάζονται την στήριξη του υπουργείου Τουρισμού. Όπως έγινε με την Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρα που βίωσαν καταστροφές.