ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε μέσα σε σχολικό λεωφορείο από συμμαθητές του

Εύβοια: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε μέσα σε σχολικό λεωφορείο από συμμαθητές του

Σε έξαρση τα περιστατικά παιδικής εγκληματικότητας - Έδειραν 16χρονο μέσα σε σχολικό λεωφορείο στην Εύβοια

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από τους συμμαθητές του μέσα σε σχολικό λεωφορείο που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Κονίστρες-Κύμη, το πρωί της Δευτέρας.

Οι ανήλικοι δράστες ήταν ένας 17χρονος και άλλοι δύο 16χρονοι οι οποίο εξύβριζαν και φωτογράφιζαν το παιδί, σύμφωνα με το MEGA.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του θύματος τόνισε ότι το παιδί γυρνούσε σπίτι με το σχολικό όταν ξαφνικά την κάλεσε και της είπε «μαμά έφαγα ξύλο μέσα στο λεωφορείο, με έβριζαν πολύ άσχημα».

Μόλις έφτασε το παιδί στην Κύμη, η μητέρα μετέβη μαζί με τον 16χρονο στο Αστυνομικό τμήμα όπου προχώρησε σε καταγγελία και έπειτα στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι ανήλικοι νταήδες χτύπησαν το παιδί στη μύτη, κάτω από το μάτι και στο στήθος. «Ευτυχώς δεν του έβγαλαν το μάτι», είπε η μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος προκαλεί προβλήματα στο σχολείο και κυκλοφορεί με μαχαίρι μέσα στην τάξη.

Όπως ανέφερε στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να συλλαμβάνονται και οι γονείς για παραμέληση ανηλίκου.

Τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων βρίσκοντα σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα στο Καματερό ,αθητής ξυλοκόπησε άγρια 15χρονο, ενώ οι συμμαθητές τραβούσαν βίντεο απαθείς.

Οι σκηνές βίας που φαίνονται στο βίντεο προκαλούν αγανάκτηση. Τα χτυπήματα στον μαθητή καταγράφονται από κινητό τηλέφωνο με τους υπόλοιπους να παρακολουθούν με απάθεια, δίχως να κάνουν το παραμικρό για να σταματήσει ο καυγάς.

«Ήταν στενοχωρημένος, φαινόταν ότι κάτι είχε, αλλά δεν ήθελε να μου πει γιατί απ’ ότι κατάλαβα τον απειλούσαν» δηλώνει η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Μιλώντας στο Mega, εξηγεί πώς εκτυλίχθηκε το σκηνικό της ντροπής στους κόλπους της σχολικής κοινότητας.

«Πρήστηκε όλο το πρόσωπο του παιδιού, του έχωσε μία αγκωνιά και μετά τον πέταξε κάτω και του έδωσε και σφαλιάρες. Συνέχισε και μετά να τον χτυπάει στο κεφάλι. Σε ένα προαύλιο σχολείου που κάθονται εκεί πέρα και μαζεύονται ουσιαστικά τα παιδιά για να μην είναι στο δρόμο» λέει η μητέρα του 15χρονου.