ΕΛΛΑΔΑ

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπαρακτική εξομολόγηση της οικιακής βοηθού της-«Άραγε, με φώναζες όταν έπεσες»

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπαρακτική εξομολόγηση της οικιακής βοηθού της-«Άραγε, με φώναζες όταν έπεσες»

«Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Τώρα που έφυγα από το σπίτι της κυρίας Μαίρης Χρονοπούλου παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις, δήλωσε

Η Νίνο, η γυναίκα που κράτησε στην αγκαλιά της τη Μαίρη Χρονοπούλου για τελευταία φορά στη ζωή της, σπάει τη σιωπή της στην εφημερίδα «Espresso» μετά τον χαμό της σταρ του σινεμά και μιλά πρώτη φορά σε μέσο μαζικής ενημέρωσης για τις τραγικές στιγμές στο σπίτι της Χρονοπούλου, με την πρωταγωνίστρια αναίσθητη στα χέρια της λίγο προτού μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και δεν ανταμώσουν ποτέ ξανά οι δυο τους… παρά μόνο στο τελευταίο «αντίο» στην κυρία του ελληνικού κινηματογράφου.

«Η Μαίρη δεν ήταν η κυρία που εργάστηκα. Ήταν η μάνα, η φίλη μου, ο δικός μου άνθρωπος στην Ελλάδα. Οι καρδιές μας έγιναν ένα. Ακόμα ακούω τα λόγια της στα αυτιά μου. “Σ’ αγαπώ πολύ, Νίνο, Νίνο μου”! Κάθε ώρα, κάθε λεπτό έλεγε το όνομά μου. “Νίνο, να πάμε στην κουζίνα”! “Νίνο, να πάμε στο σαλόνι”, “Νίνο, να ετοιμαστούμε να βγούμε έξω”, “Νίνο, Νίνο, Νίνο”… Αχ, κυρία Μαίρη. Αχ, σπουδαία κυρία, η πιο σπουδαία που γνώρισα στη ζωή μου και αγάπησα πολύ, γιατί να φύγεις τόσο γρήγορα; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά; Άραγε, κυρία Μαίρη μου, με φώναζες όταν έπεσες; Με χρειαζόσουν και εγώ δεν ήμουν εκεί; Συγγνώμη, κυρία Μαίρη, συγγνώμη, δεν το ήθελα. Έπρεπε να ήμουν κοντά σου» είναι τα σπαρακτική της λόγια

Αυτά τα τελευταία σπαρακτικά λόγια «έπρεπε να ήμουν κοντά σου» έλεγε σαν μοιρολόι και πάνω από το φέρετρο της Μαίρης λίγες ώρες προτού την αποχαιρετήσει για πάντα μέσα στο σπίτι της Παιανίας.

Έγιναν αχώριστες

«Η Νίνο είναι ένα πολύ σοβαρό κορίτσι. Και είναι άριστη στην τεχνολογία» συνήθιζε να λέει για εκείνη με υπερηφάνεια η αείμνηστη Μαίρη Χρονοπούλου. Η σταρ την προσέλαβε πριν από ενάμιση χρόνο και από τότε έγιναν αχώριστες! Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει το παραμικρό η Χρονοπούλου χωρίς τη Νίνο.

Το δωμάτιό της βρισκόταν ακριβώς δίπλα στης κυρίας της, παρότι η ηθοποιός τής είχε παραχωρήσει τη μάστερ σουίτα της με το ιδιωτικό μπάνιο, την οποία χρησιμοποιούσε χρόνια ολόκληρα η ίδια, στον πρώτο όροφο της μεζονέτας της. Η Χρονοπούλου όμως από την ημέρα του ατυχήματός της και λόγω των κινητικών προβλημάτων της δεν μπορούσε να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες κι έτσι έμενε στον κάτω όροφο, στη δεύτερη κρεβατοκάμαρά της, με το προσωπικό μαρμάρινο μπάνιο.

«“Παρότι κάνω δίαιτα, Νίνο μου, δεν μπορώ να μην τρώω τα φαγητά σου, που είναι τόσο νόστιμα!” μου έλεγε η κυρία Μαίρη» ψελλίζει η Νίνο. Η Χρονοπούλου την παίνευε και σε όλους τους φίλους της. Για όσους ήξεραν καλά την καθημερινότητα στο σπίτι της Παιανίας κάθε φορά που η Μαίρη παραπονιόταν για τα ένα δυο κιλάκια που τσίμπησε, τα… έριχνε (χαριτολογώντας στη Νίνο) εξαιτίας των υπέροχων φαγητών που μαγείρευε!

«Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Τώρα που έφυγα από το σπίτι της κυρίας Μαίρης παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις. Αλλά και την πιο φρικτή εικόνα, όταν την είδα πεσμένη στο πάτωμα. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Αχ, κυρία Μαίρη. Πόσο σ’ αγαπούσα, πόσο θα σ’ αγαπώ για πάντα. Μου λείπετε πολύ, σας αγάπησα πολύ… Της είχα πει ότι έπρεπε να φύγω για την πατρίδα μου και εκείνη δεν ήθελε. Και σήμερα ήρθε η μέρα που φεύγω από την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να έχει την κυρία Μαίρη μας στην αγκαλιά Του και να βρίσκεται στον παράδεισο. Εκεί της άξιζε να είναι»!

Η Νίνο ξεκαθαρίζει ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν απόλυτα τυπική σε όλες τις υποχρεώσεις της. «Η κυρία Μαίρη ήταν πάντα κυρία. Δεν με άφησε ποτέ απλήρωτη και σήμερα φεύγω με τα πάντα τακτοποιημένα στα οικονομικά μου» μας λέει η Νίνο, η οποία ήδη βρίσκεται στην πατρίδα της έχοντας στις αποσκευές της τις αναμνήσεις μιας ζωής δίπλα σε μια κυρία που φρόντιζε πιστά και στάθηκε δίπλα της με αγάπη.

Πηγή: Eφημερίδα «Espresso»