ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Εύβοια - Σπανός στο Newsbomb.gr: «Πτώσεις βράχων στην Kακιά Σκάλα, ζημιές σε τζαμαρίες»

Σεισμός στην Εύβοια - Σπανός στο Newsbomb.gr: «Πτώσεις βράχων στην Kακιά Σκάλα, ζημιές σε τζαμαρίες»

Μεγάλη αναστάτωση στην Εύβοια από τον ισχυρό σεισμό - Τι λέει στο Newsbomb.gr o περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Μια πρώτη συνολική εικόνα από περιοχές της Εύβοιας που «ταρακουνήθηκαν» από το μεγάλο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:26, έδωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Όπως δήλωσε, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αναφορά για τραυματισμό, ούτε έχει καταγραφεί κάποια σοβαρή ζημιά σε κτήρια. «Έχουν αναφερθεί ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και ράφια σουπερμαρκετ σε περιοχές όπως το Προκόπι και το Μαντούδι», σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη υπήρξε κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος στο σημείο, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιο συμβάν στο επαρχιακό δίκτυο της περιφέρειας.

Επίσης όπως δήλωσε τα σχολεία στο δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας έκλεισαν,με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

«Ταράχτηκαν οι άνθρωποι...», είπε ο κ. Σπανός για την αναστάτωση που υπήρξε ανάμεσα στους κατοίκους, λόγω του μεγάλου σεισμού.

«Βγήκαν στα προαύλια των σχολείων οι μαθητές»

Την κατάσταση που επικράτησε στο Μαντούδι Ευβοίας αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ περίεγραψε στο Newsbomb.gr ο Νίκος Σκουμπρής προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίζεται μόλις μερικά χιλιόμετρα έξω από το Μαντούδι με αποτέλεσμα να γίνει πολύ έντονα αισθητός και στην περιοχή να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για κτήρια που έχουν καταρρεύσει», τόνισε αρχικά ο κ. Σκουμπρής προσθέτοντας ότι ωστόσο οι κάτοικοι αναφέρουν πως υπάρχον πολλά πεσμένα αντικείμενα μέσα στα σπίτια τους.

«Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός» συμπλήρωσε ο κ. Σκουμπρής κι ενώ όλοι οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους.

Σε ότι αφορά τα σχολεία δόθηκε εντολή να εφαρμόσουν το τοπικο σχέδιο για τον σεισμό κι ενώ οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια. «Εκρεμμεί απόφαση για διακοπή μαθημάτων»