ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα του και απείλησε δασοφύλακα ότι θα τον πυροβολήσει!

Αχαΐα: Κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα του και απείλησε δασοφύλακα ότι θα τον πυροβολήσει!
UNSPLASH.

Σοβαρό περιστατικό στην Αιγιάλεια του νομού Αχαΐας.

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Δάσος Ζήριας Αιγιάλειας, στην Αχαΐα, όταν ένας κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα του και απείλησε δασοφύλακα του Δασαρχείου Πατρών, που λίγο νωρίτερα είχε κατασχέσει παράνομους ασυρμάτους δύο άλλων κυνηγών.

Έντρομος ο υπάλληλος, μόλις το σοβαρό περιστατικό έλαβε τέλος, συνέταξε μηνυτήρια αναφορά, την οποία και παρέδωσε στην υπηρεσία του και από εκεί, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου, σύμφωνα με το pelop.gr.

Ο κυνηγός, σύμφωνα με αυτήν, εμβόλισε το κρατικό αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησε, προτάσσοντας το όπλο και απαιτώντας να πάρει τα κατασχεθέντα. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή κατά την περιγραφή του παθόντος, προσέτρεξε εργολάβος που καθάριζε τη δασώδη περιοχή της Άνω Ροδινής και έτσι, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Με εμβόλισε στην πόρτα του υπηρεσιακού οχήματος του Δασαρχείου και μου “κάρφωσε” την καραμπίνα στο στήθος, ενώ μού άρπαξε το κινητό για να μην ειδοποιήσω την Αστυνομία», περιέγραψε ο δασοφύλακας στην αναφορά του. Μάλιστα, έγραψε ότι ένιωσε να αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο η ζωή του, «γιατί ο κυνηγός βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση».

Οι άλλοι δύο κυνηγοί παρέδωσαν τους παράνομους ασυρμάτους και τις κυνηγετικές τους άδειες, αποδεχόμενοι το αδίκημα χωρίς να φέρουν αντίσταση, εν αντιθέσει με τον φερόμενο ως δράστη κυνηγό, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Σχετικές ειδήσεις