ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Τα πρώτα προβλήματα σε Κέρκυρα και Ιωάννινα - Σφοδές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία: Τα πρώτα προβλήματα σε Κέρκυρα και Ιωάννινα - Σφοδές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

Τα πρώτα προβλήματα από το χαμηλό βαρμοετρικό που επηρεάζει τη χώρας μας καταγράφηκαν σε Κέρκυρα και Ιωάννινα.

Η κακοκαιρία που ήδη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής επηρεάζουν τις δυτικές περιοχές της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11).

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα μικρής έκτασης, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά.

Συγκεκριμένα, φωτιά εκδηλώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα, στη Νότια Κέρκυρα, όπου έσπευσε η πυροσβεστική, ενώ μία πτώση δέντρου καταγράφηκε στο Σκριπερό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ιωάννινα: Κατολισθήσεις σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Πωγώνι

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Ειδικότερα , προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.

Πάτρα: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα στο Ακταίο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, άρχισαν να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα και στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, δένδρα ξεριζώθηκαν στην περιοχή του Ακταίου, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Ευτυχώς από την πτώση των δένδρων δεν κινδύνεψαν πολίτες, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών, αλλά και Αστυνομικοί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς

Τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προς το παρόν έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι, στον ίδιο δρόμο, σε περίπου 20 χιλιομετρα απόσταση, έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας εδώ και μήνες και έχει τοποθετηθεί φανάρι για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Συστάσεις προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων απηύθυνε συστάσεις προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έχει θέσει από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας βάσει του σχεδιασμού του Δήμου και των Εθελοντικών Ομάδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, σε συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Γιώτη.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει τους 20 με 24 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές με ύφεση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί, με της θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 24 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βελτίωση από το απόγευμα

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι αυξημένες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις