ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας, τι θα γίνει στην Αττική

Καιρός - Γιαννόπουλος: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας, τι θα γίνει στην Αττική

Πλησιάζει η νέα κακοκαιρία που θα φέρει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - «Θα πέσει πολύ νερό στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου», λέει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr -  Η πορεία των έντονων φαινομένων τις επόμενες ώρες

Ξεκινά από το βράδυ της Παρασκευής η επέλαση της νέας κακοκαιρίας «εξπρές» η οποία αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αύριο, Σάββατο (04/11) με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού επικαιροποιήθηκε με τα νέα στοιχεία ενώ ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε απόλυτη ετοιμότητα για τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν.

Για την πορεία της κακοκαιρίας μίλησε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε δύο φάσεις.

Όπως είπε, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού ξεκινά από σήμερα το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ μέχρι τα ξημερώματα τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στη Δυτική Στερεά.

Αύριο, Σάββατο, μέχρι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα εξαπλωθούν και στη Δυτική Πελοπόννησο ενώ αναμένονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

«Θα πέσει αρκετό νερό σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια καταιγίδα που να δημιουργήσει κάποια προβλήματα», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Έπειτα αργότερα μέσα στη μέρα και προς το απόγευμα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα φτάσουν σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ θα εξακολουθεί να βρέχει στα ανατολικά, ωστόσο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής θα έχει βελτιωθεί ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες βροχές να σημειώνονται στην Ήπειρο.

Τι θα γίνει στην Αττική - Προσοχή στους ανέμους στα πελάγη

Σε ό,τι αφορά την Αττική αναμένονται προς το μεσημέρι κάποιες βροχές αλλά όχι σημαντικές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει με βροχές και τη Θεσσαλία, χωρίς να είναι έντονα τα φαινόμενα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στους ανέμους που θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. «Είναι πιθανό να έχουμε προβλήματα», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος

Καιρός για... παραλία στην Κρήτη

Εντύπωση προκαλεί βέβαια ότι ενώ σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα δοκιμάζεται από την κακοκαιρία, στην Κρήτη θα κάνουν... μπάνια καθώς η θερμοκρασία στα βόρεια του νησιού θα αγγίξει τους 30 βαθμούς το Σάββατο.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-11-2023/13.00 προχώρησε η ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σχετικές ειδήσεις