ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Π»: Τι άφησε πίσω της – Καταστροφές σε σπίτια και πτώσεις δέντρων από ανεμοστρόβιλους

Κακοκαιρία «Π»: Τι άφησε πίσω της – Καταστροφές σε σπίτια και πτώσεις δέντρων από ανεμοστρόβιλους
xanthinea.gr

Μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω της, η κακοκαιρία που έπληξε σήμερα (04/11) τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Σοβαρές ζημιές λόγω ανεμοστρόβιλων σε Ξάνθη και Χαλκιδική.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας «Π» στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ, εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από σούπερ μάρκετ της Ξάνθης.

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύθηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών, που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα, η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.

Κάτοικοι στην ανατολική είσοδο της πόλης έκαναν λόγο για ανεμοστρόβιλο, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε σταθμευμένα οχήματα ενώ ξήλωσε και κεραμίδια από τις οροφές των σπιτιών. Παράλληλα, σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών επί της οδού Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

O ισχυρός άνεμος και η έντονη καταιγίδα προκάλεσαν υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Δείτε τα βίντεο:

Σοβαρές ζημιές και στη Χαλκιδική

Λόγω ανεμοστρόβιλου, επίσης, εντοπίσθηκαν καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μία κολώνα της ΔΕΗ, ενώ, παρασύρθηκε και μία στέγη. Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Στο Γομάτι, ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ, δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Λάρυμνα

Αλεξανδρούπολη: Αγανακτισμένοι οι γονείς – Ξεκόλλησε η ψευδοροφή του 3ου Δημοτικού

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 10 οχημάτων στον περιφερειακό – Ένας τραυματίας

Σχετικές ειδήσεις