ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος – Σπαράζει η γιαγιά του 4 μηνών βρέφους: «Πήρε το αγγελούδι μας, μας κατέστρεψε»

Βόλος – Σπαράζει η γιαγιά του 4 μηνών βρέφους: «Πήρε το αγγελούδι μας, μας κατέστρεψε»

«Μας πήρε το αγγελούδι μας», ανέφερε η γιαγιά του βρέφους που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στον Βόλο.

Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο, που στοίχισε τη ζωή σε ένα βρέφος τεσσάρων μηνών.

«H κόρη μου έφερε το παιδί στην αγκαλιά μου. Μπήκα στο ταξί με το αγγελούδι μου. Μας το πήρε, μας κατέστρεψε το σπίτι. Ακούγαμε τη μηχανή από μακριά, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν προλάβαμε τίποτα. Να δούμε, τίποτα», ανέφερε συντετριμμένη η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας στον ALPHA.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πάρασυρση του παππού με το 4 μηνών βρέφος

Νωρίτερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο με το συγκλονιστικό τροχαίο. Σε αυτό, μπορείτε να δείτε από καλύτερη κάμερα το πώς ο οδηγός της μηχανής τρέχει και παρασύρει τον παππού που εκείνη την ώρα προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο, με το εγγονάκι στην αγκαλιά του.

Στο μεταξύ, όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση, με την ελληνική κοινωνία να μη μπορεί να πιστέψει ακόμη πώς το βρέφος έφυγε τόσο αδόκητα από τη ζωή. Σήμερα (07/11) τελέστηκε η κηδεία του μωρού, με τους γονείς του και τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους να είναι συντετριμμένοι.

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, στάθηκε στο τραγικό γεγονός, εκφράζοντας την εξειδικευμένη του άποψη, μιλώντας στον ALPHA.

«Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει»

Ο κ. Μαδιάς υπογράμμισε ότι «ακριβώς στη στιγμή της σύγκρουσης, βλέπουμε ότι κατά την πρώτη επαφή της μοτοσυκλέτας με τον πεζό, εκείνος είναι όρθιος. Ο πεζός παγώνει, έχει ήδη αντιληφθεί την αρχική κατεύθυνση της μηχανής και παγώνει, με το σκεπτικό ότι η μοτοσυκλέτα θα έκανε έναν ελιγμό είτε δεξιά, είτε αριστερά».

«Το πρώτο λάθος του παππού: Πάει από τη δεξιά πλευρά να παραλάβει το μωρό, μέσα από το οδόστρωμα, δηλαδή. Δεν έπρεπε να το κάνει από αυτό το σημείο. Βλέποντας το βίντεο, δεν το χρονομέτρησα αλλά είναι τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που παραλαμβάνει το μωρό. Ακόμη και αν η μηχανή κινείτο με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας μέσα σε πόλη, των 50 χιλιομέτρων / ώρα, σε 1 δευτερόλεπτο διανύει 14 μέτρα.

Στα 3 δευτερόλεπτα που παίρνει ο παππούς το μωρό, η μοτοσυκλέτα ήταν πίσω στα 45 μέτρα, που σημαίνει ότι η απαιτούμενη απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, είναι τα 28 μέτρα. Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει. Ή να είχε φρενάρει, ή να είχε κάνει ελιγμό», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις