ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αινιγματικός ο Κολυδάς για τις βροχοπτώσεις - «Ο χρόνος θα δείξει»

Καιρός: Αινιγματικός ο Κολυδάς για τις βροχοπτώσεις - «Ο χρόνος θα δείξει»

Καιρός: Βροχές προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας

Για ικανοποιητικές βροχοπτώσεις στη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, αν και οι βροχές είναι ελάχιστες στα ανατολικά ηπειρωτικά, υπάρχει πιθανότητα να βρέξει πάνω από τα ικανοποιητικά επίπεδα στις προαναφερθείσες περιοχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για 20 με 50 χιλιοστά βροχής, ωστόσο αφήνει ερωτηματικό για το πότε θα γίνει αυτό.

«O ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ! Μπορεί για τα ανατολικά ηπειρωτικά οι βροχές να είναι μειωμένες , όμως στη Δυτική τη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο (καιρός του Π) ,υπάρχει η προοπτική για ικανοποιητικές βροχές , πάνω από τις κανονικές τιμές κατά 20 με 50mm.», έγραψε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Ο καιρός την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Νεφώσεις, στα βόρεια και δυτικά από το μεσημέρι αυξημένες όπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια και σε άνοδο στα κεντρικά.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, από νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κατά τόπους στα ηπειρωτικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν, και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα Βόρεια Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους θα εκδηλώνονται και καταιγίδες, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο. Το απόγευμα ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Δυτική Ελλάδα, και πιθανόν στη Δυτική Στερεά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 10 έως 24, στη Θεσσαλία από 11 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Στερεά από 10 έως 28, στην Πελοπόννησο από 7 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες από 14 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς φτάνοντας τα 5 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και από το πρωί από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά λίγες νεφώσεις, όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το απόγευμα θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.