ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενίσχυσε τους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενίσχυσε τους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, περιοχές περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς, περιοχή Ευαγγελισμού).

Η δράση αναπτύχθηκε με την υποστήριξη δύο (2) μετακινούμενων κλιμακίων, στελεχωμένα από προσωπικό & εθελοντικό δυναμικό του ΕΕΣ. Ειδικότερα, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και Εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών), προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας. Από τη μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. ωφελήθηκαν συνολικά 140 άτομα.

Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.