ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Χάσαμε το αγγελούδι μας», λέει ο παππούς του νεκρού βρέφους

Βόλος: «Χάσαμε το αγγελούδι μας», λέει ο παππούς του νεκρού βρέφους

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος στον Βόλο 

«Χάσαμε το αγγελούδι μας», είπε ο παππούς του νεκρού βρέφους λίγα 24ωρα μετά το τροχαίο στο Βόλο και ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν τελικά ο 33χρονος οδηγός που χτύπησε με τη μηχανή του τον παππού και το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι οδηγούσε σε κατάσταση μέθης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, μία μαρτυρία ντελιβερά, που εξετάζουν οι Αρχές, αναφέρει ότι ο οδηγός της μηχανής προέβαινε σε επικίνδυνους ελιγμούς πριν τη μοιραία παράσυρση του παππού, που εκείνη την ώρα κρατούσε στα χέρια του το εγγόνι του.

«Σχημάτισα την εντύπωση από τον τρόπο που πήγαινε ότι ίσως ο οδηγός δεν ήταν σε θέση να οδηγεί τη μηχανή με ασφάλεια. Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Ύστερα τον βλέπω να περνά ένα αυτοκίνητο από δεξιά, να κάνει ελιγμό αριστερά και να παρασύρει τον άνδρα που περνούσε τον δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας «κλειδί».

Τα πρώτα λόγια του παππού για την τραγωδία στον Βόλο

«Μας έκλεισε το σπίτι και τι αλλάζει εάν είχε πιει ο οδηγός της μηχανής, εμείς χάσαμε το εγγόνι μας. Δεν τον ξέρουμε τον οδηγό προσπαθούμε να ηρεμήσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του παππού στο MEGA.

Την ίδια στιγμή, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμη σοκαριστικό ντοκουμέντο του τραγικού δυστυχήματος στον Βόλο.

Ο 54χρονος και η γιαγιά του μωρού έχουν σταθμεύσει και έχουν βγάλει το καροτσάκι από το πόρτ μπαγκάζ. Ο παππούς με το κοριτσάκι στην αγκαλιά βγαίνει στον δρόμο και σε μια πρώτη προσπάθεια να τον διασχίσει μια μοτοσικλέτα περνάει από δίπλα του.

Έχει κάνει μόλις 3 βήματα και σαστισμένος κοντοστέκεται. Βλέπει τα φώτα της μηχανής που έρχεται κατά πάνω του. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου τους χτυπά.

Η γιαγιά καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και τρέχει προς το μωρό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να το σώσει.

«Τέλειωσε η ζωή μου» είπε ο οδηγός του τροχαίου στον Βόλο

«Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω για ό,τι συνέβη υποστήριξε στην απολογία του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας.

Ο 33χρονος επιμένει πως δεν είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων και πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αρνείται ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι όταν είδε τον άνδρα στη μέση του δρόμου κόρναρε, προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά έχασε τον έλεγχο της μηχανής.

«Δεν είχα υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων. Δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ. Δεν έκανα επικίνδυνους ελιγμούς. Είδα τον παππού, κόρναρα προσπάθησα να τον αποφύγει. Έχασα τον έλεγχο της μηχανής».

Ο δικηγόρος 33χρονου οδηγού ανέφερε: «Θεωρεί ότι η οδήγηση του ήταν σύννομη δηλαδή ότι κινούταν κανονικά στη λωρίδα κυκλοφορίας του ότι δεν έτρεχε με ταχύτητα υπερβολική ότι δεν είχε δυνατότητα διενέργειας αποφευχτικού ελιγμού».

Από την άλλη, ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων δεδομένου ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι ήταν σε κατάσταση μέθης. Αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις αιματολογικές εξετάσεις θα επαναξιολογηθεί. Η εκτίμηση είναι ότι υπήρχε υπερβολική ταχύτητα».

Ο οδηγός έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.