ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός: Έρχεται φθινόπωρο με βροχές και πιο χαμηλές θερμοκρασίες

vrochi

Καιρός: Σε πτώση η θερμοκρασία, πολλές θα είναι οι βροχές από την Παρασκευή 

Αλλάζει ο καιρός και μπαίνουμε πλέον κανονικά σε φθινοπωρινή περίοδο. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει η Ν. Ζιακοπούλου στην ΕΡΤ.

Πιο σημαντικά θα είναι τα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα με εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων. Παράλληλα, θα επιστρέψει δυναμικά στη χώρα και ο θυελλώδης νοτιάς με αποκορύφωμα το Σάββατο. Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στα ανατολικά και τα νότια περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 20 βαθμούς, εως 24 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 εως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες ισχυρές, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, με λιγότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα βόρεια.