ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες με επικίνδυνα φαινόμενα - Το φθινόπωρο έρχεται από την Παρασκευή

vrochi

Καιρός: Πιο επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα με εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.

Με πολλές βροχές και καταιγίδες και πιο χαμηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φετινό φθινόπωρο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα με εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.

Παράλληλα, θα επιστρέψει και ο θυελλώδης νοτιάς με αποκορύφωμα το Σάββατο.

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα και ανατολικότερα.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως σε νότιο Iόνιο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι σταδιακά νότιοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 19 βαθμούς, εως 24 στα υπόλοιπα. Στην Αττική είναι πιθανή ισχυρή καταιγίδα κυρίως τις απογευματινές – βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι νότιοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 εως 21 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες εως 7 με 8 μποφόρ, θα ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία.