ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εμπειρογνώμονες στο σημείο που κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος

Χανιά: Εμπειρογνώμονες στο σημείο που κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος
ΕΡΤ

Χανιά: Τα συντρίμμια του μονοκινητήριο αεροσκάφους μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο επιβαίνοντες ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε

Στο σημείο που κατέπεσε και βυθίστηκε το μονοκινητήριο αεροσκάφος το απόγευμα της Πέμπτης (9/11) βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ που κατέγραψε το άδειο κουφάρι του αεροσκάφους το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία, μόλις 100 μέτρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Στο σημείο που ξεβράστηκαν τα συντρίμμια βρίσκονται ήδη εμπειρογνώμονες αεροπορικών ατυχημάτων.

«Το αεροδρόμιο του Μάλεμε δεν ήταν κατάλληλο για να δεχτεί μια προσγείωση στις 6 το απόγευμα που συνέβη το περιστατικό», ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά πριν από την πτώση στη θάλασσα.

Μιλώντας για τον έμπειρο πιλότο που ήταν και πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας η δημοσιογράφος ανέφερε ότι έκανε έναν κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο του Μάλεμε, προσπάθησε να προσεγγίσει ξανά, έφυγε από το σημείο και όπως αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες που περπατούσαν εκείνη την ώρα στην παραλία κατέπεσε στο συγκεκριμένο σημείο.

«Την πτώση είδε και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο καθώς σήμερα θα διοργανώνονταν κάποιοι αγώνες», σημείωσε. To ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, ο εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Παντελής Φραγκούλης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ αναφέροντας ότι το αεροπλάνο είχε υποβάλλει άλλο σχέδιο πτήσης. Αναφορικά με το τι συνέβη ο κ. Φραγκούλης υποστήριξε ότι φαίνεται ότι υπήρξε λάθος σχεδιασμός.

«Τα αεροπλάνα αυτά πετούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στα Χανιά, ήταν ήδη νύχτα. Συνεπώς, είναι ένας κακός σχεδιασμός», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όταν τα μονοκινητήρια αεροπλάνα όπως αυτό που κατέπεσε πετούν πάνω από θάλασσα οι χειριστές τους πρέπει να φορούν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ατομικό σωσίβιο.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά - Πτώση αεροσκάφους: Τι λέει ο δύτης που απεγκλώβισε τους δύο νεκρούς επιβαίνοντες

Χανιά: Το χρονικό της μοιραίας πτώσης του αεροσκάφους - Οι δύο επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία