ΕΛΛΑΔΑ

FlyOver στη Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στο κέντρο της πόλης λόγω των εργασιών

FlyOver στη Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στο κέντρο της πόλης λόγω των εργασιών
INTIME, φωτογραφία αρχείου.

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, μετά την έναρξη των εργασιών για το FlyOver.

Σήμερα (13/11), άρχισαν τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο FlyOver στη Θεσσαλονίκη, έργο το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Την περασμένη Παρασκευή, στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης και αυτή η εξέλιξη έφερε ταλαιπωρία στους οδηγούς, καθώς είναι κλειστή μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Πολύωρες καθυστερήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και τον Περιφερειακό

Δύσκολο ήταν το πρωινό για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη. «Σταμάτα – ξεκίνα» σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τουλάχιστον δύο ώρες. Περίπου στις 09:00, στον κόμβο της ΧΑΝΘ τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Όμως, η κίνηση των οχημάτων ήταν αυξημένη και μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Προβλήματα εντοπίσθηκαν και στη δυτική πλευρά της πόλης, αφού όσοι κατέβηκαν τη Λαγκαδά προς το κέντρο, πήγαιναν σημειωτόν. Παρ’ ότι ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται από τη δυτική προς την ανατολική πλευρά της πόλης ήταν μεγάλος, οι ταχύτητες ήταν μικρές λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις εργασίες κατασκευής της υπερυψωμένης λεωφόρου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από τις δύο αριστερές λωρίδες, από το ύψος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» έως τα Κωνσταντινοπολίτικα στο ρεύμα προς τα ανατολικά και η δεξιά θα παραμείνει κλειστή. Όταν εκκινήσει η επόμενη φάση εργασιών, η κυκλοφορία θα γίνεται σε δύο λωρίδες τόσο στο ανατολικό, όσο και το δυτικό ρεύμα.

Σχετικές ειδήσεις