ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα έντασης με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

Νύχτα έντασης με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

Ένταση επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου Ρομά συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία 

Νέο σκηνικό έντασης επικράτησε και απόψε σε αρκετές περιοχές όπου Ρομά συνεχίζουν τις διαμαρτρίες για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Στα Μέγαρα, αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία στην Εθνικής Οδό Αθηνών Κορίνθου που είχε διακοπεί, όταν ομάδα Ρομά εκτόξευσε πέτρες στο οδόστρωμα και έβαλε φωτιά σε λάστιχα.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από τo σημείο που επικράτησε νωρίτερα στα Μέγαρα η ένταση:

Η ένταση έχει μεταφερθεί στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου ομάδα Ρομά βάζει φωτιές και να πετάει πέτρες στα ΜΑΤ με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Λόγω των επεισοδίων, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ είναι κλειστή μέχρι την περιφερειακή Αιγάλεω.

Ένταση και στη Θήβα

Στο Πυρί της Θήβας, συνεχίστηκε η ένταση με Ρομά να στήνουν οδοφράγματα στη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς - Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, με συνέπεια η κίνηση να διεξάγεται από παρακαμπτήριους, ενώ στην Αλίαρτο, ο Δήμαρχος, Γιώργος Ντασιώτης, τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν σύμφωνα με το permissos.gr συγκεντρωμένοι του πεταξαν μπουκάλια.

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ομάδα Ρομά που αποτελούνταν από περίπου 20 άτομα βγήκαν από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά και έκλεισαν τον δρόμο της οδού Πόντου, καίγοντας αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Στο σημείο είχαν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απώθησαν τα άτομα προς τον οικισμό με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δείτε τη στιγμή της επέμβασης:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ομάδα νεαρών Ρομά έβαλε φωτιά σε αντικείμενα επί της οδού Πόντου, στην περιοχή των Διαβάτων ενώ έκλεισαν και για λίγα λεπτά τον δρόμο.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο του 17χρονου

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστκή εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά.

Δραματικό βίντεο από την καταδίωξη του 17χρονου στη Βοιωτία

Στο μεταξύ το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τι συνέβη πριν και μετά τον μοιραίο πυροβολισμό.

Οι κραυγές και οι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο είναι ανατριχιαστικοί:

«Πίσω, πίσω» ακούγεται μία δυνατή φωνή. «Σταμάτα ρε, σταμάτα» συνεχίζει μία άλλη. Μετά ο ήχος από το τζάμι του οδηγού που μάλλον σπάει και ο πυροβολισμός. Ακολουθούν φωνές θρήνου και πανικού που καλούν για ασθενοφόρο «Φίλε, φίλε σε παρακαλώ… Όχι θεέ μου δεν μπορώ…», «γιατί;…», «τον σκότωσε, ένα ασθενοφόρο».

Το βίντεο συγκλονίζει με την τραγικότητα των στιγμών.

Σχετικές ειδήσεις