ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Θρίλερ με τα ανθρώπινα υπολείμματα - Εφιάλτης για τις οικογένειες των θυμάτων

Τέμπη: Θρίλερ με τα ανθρώπινα υπολείμματα - Εφιάλτης για τις οικογένειες των θυμάτων

Δυστύχημα Τέμπη: Δεν έχει τέλος το θρίλερ για τις οικογένειες των θυμάτων που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία

Εξελίξεις στις έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος εταιρείας που έχει αναλάβει ιδιωτικά τις έρευνες στον χώρο του δυστυχήματος, έκανε λόγο για ανθρώπινα μέλη που εντοπίστηκαν σε σημεία που ήταν εκτός της χαρτογράφησης, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά της επιτροπής της ΕΔΑΠΟ.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Αγγελική Διακομανώλη μιλώντας στο Mega: «Και για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορούν να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρισκόντουσαν».

Οι συγγενείς των θυμάτων που έχουν ήδη θάψει τους δικούς τους ανθρώπους έρχονται πλέον αντιμέτωποι με έναν νέο εφιάλτη καθώς σε περίπτωση που βρεθούν μέλη των ανθρώπων τους θα κληθούν να προχωρήσουν ξανά στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και της εκ νέου ταφής.

«Εμένα ο αδερφός μου λεγόταν Γιάννης Βουτσινάς ήταν επιβάτης στο βαγόνι Α1, θέση 26. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια εκ των πολλών να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδερφού μου. Διότι, τη στιγμή της πρόσκρουσης οι άνθρωποι δεν καθόντουσαν στη θέση τους», σημείωσε η Κατερίνα Βουτσινά, αδερφή θύματος.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Διακομανώλη, τα ευρήματα έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

«Υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς. Είναι τόση η παραμόρφωση, αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Η εταιρεία που εντόπισε το μαύρο κουτί του τρένου συνεχίζει τις έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι οικογένειες των θυμάτων διαφωνούσαν από την αρχή με την απομάκρυνση των βαγονιών σε ανοιχτό χώρο μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Διαψεύδει η εισαγγελία του Αρείου την εύρεση ανθρωπίνων μελών

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, λίγο μετά τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία προέβη στη διάψευση της είδησης περί εύρεσης ανθρώπινων μελών στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, «δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών».

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, «κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί της τραγωδίας

Τέμπη: «Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός της χαρτογράφησης που υπέδειξε η αρμόδια επιτροπή»

Δυστύχημα Τέμπη: Διαψεύδει η εισαγγελία του Αρείου την εύρεση ανθρωπίνων μελών