ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οδηγού από νεαρούς γιατί τους έκανε παρατήρηση

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οδηγού από νεαρούς γιατί τους έκανε παρατήρηση
Intime News

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους ο ΟΑΣΘ και ο σύλλογος των εργαζομένων

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό οδηγού αστικού λεωφορείου από ομάδα 20 ατόμων διότι τους έκανε παρατήρηση να χαμηλώσουν τους τόνους καθώς ενοχλούσαν άλλους επιβάτες.

Σύμφωνα με την ανκοίνωση του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό για την παρατήρηση που τους έκανε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

«Ο ΟΑΣΘ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό βίας που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον οδηγού του. Το επεισόδιο συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό, με τον τελευταίο να καταλήγει στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον του εργαζόμενου του Οργανισμού, στάθηκε η έκκληση που απηύθυνε, σε ομάδα περίπου 20 νεαρών, οι οποίοι ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Ο οδηγός τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους και τότε δέχθηκε την επίθεση.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας εναντίον των εργαζομένων του και στέκεται δίπλα τους, παρέχοντας ηθική και νομική υποστήριξη, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης επικοινώνησε με τον οδηγό του Οργανισμού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ είναι δίπλα του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος οδηγός, εργαζόμενος στην γραμμή 72, το βράδυ του Σαββάτου. Ο συνάδελφος μας, εν ώρα εργασίας, δέχθηκε επίθεση από νεαρούς οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν με αγριότητα. Έτσι, αντί να ολοκληρώσει το δρομολόγιο με ασφάλεια και να επιστρέψει στο σπίτι του, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά επιβάτη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γίνονται συχνά δέκτες λεκτικών επιθέσεων και, κάποιες φορές, σωματικών.

Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει με ηρεμία να εκτελούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, εξυπηρετώντας με ασφάλεια το επιβατικό κοινό, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες όχι μόνο από εμάς, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ δεν θα μείνει θεατής απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο που γρονθοκοπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται και, παράλληλα, επιφυλασσόμαστε για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για την άσκηση βίας προς τους συναδέλφους μας».

Με πληροφορίες από thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Της είπαν ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο η κόρη της και της πήραν λίρες αξίας 31.000 ευρώ

Νίκος Δένδιας: Το μήνυμά του για την Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Τρίκαλα: Αιματηρό επεισόδιο σε λεωφορείο - Έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στο κεφάλι