ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Σε τραγική κατάσταση η οικογένεια της 16χρονης - Ζητάει δικαίωση

Βύρωνας: Σε τραγική κατάσταση η οικογένεια της 16χρονης - Ζητάει δικαίωση

Δικαίωση ζητάει η οικογένεια της 16χρονης που «έσβησε» έπειτα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και κοκτέιλ φαρμάκων από ναρκέμπορους στον Βύρωνα.

Η 16χρονη που τα τελευταία χρόνια, είχε βυθιστεί στον κόσμο των ναρκωτικών, διατηρούσε σχέση με τον 22χρονο -πλέον προφυλακισμένο.

«Ο 22χρονος διατηρούσε σχέση με την 16χρονη στο παρελθόν. Στην αρχή πούλαγε χασίς και αργότερα εμφανίστηκαν τα αλλά, τα πιο περίεργα. Μου έλεγαν κι εμένα “κάνε αυτό” (διακίνηση). Είναι ελάχιστες οι φορές που έκανα διακίνηση. Δεν με δέρνανε κιόλας αλλά προσπαθούσαν να με πείσουν», λέει στον ΑΝΤ1 φίλος της 16χρονης.

«Η 16χρονη ήταν στο “τοπ επίπεδο”, δηλαδή ήταν χειρότερα από όλα τα παιδιά της παρέας. Με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, το μυαλό της ήταν μόνο εκεί. Έπινε σίσα, ηρωίνη. Ξέφευγε, αναζητούσε ναρκωτικά και μου την “έσπαγε” πολύ αυτό. Ζητούσε χασίς, κοκαΐνη, μεθαδόνη. Στο σπίτι στο Βύρωνα υπήρχε “κωδεΐνη”. Ήμουν μπροστά όταν η 16χρονη έκανε υγρή μεθαδόνη», αναφέρει ένας ακόμα φίλος της 16χρονης.

Η οικογένεια της 16χρονης είχε προσπαθήσει πολλές φορές να πείσει το κορίτσι να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική για να παλέψει με τον εθισμό. Ένα μήνα πριν από το θάνατο της είχε φύγει από το σπίτι της με την οικογένεια της να απευθύνει δημόσια έκκληση για την επιστροφή της.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της 16χρονης

Τραγικές φιγούρες οι απαρηγόρητοι γονείς του κοριτσιού που θα προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους.

«Οι γονείς θα εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου για τη δικαίωση της μνήμης του ανηλίκου παιδιού τους. Θα δώσουν αυτή τη μάχη για να αφυπνιστούν όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μπορούμε. Είναι μια τραγική ιστορία», λέει η Νίκη Αραμπατζή, δικηγόρος της οικογένειας 16χρονης.