ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα Βάρκιζα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 18χρονης - «Μια μάνα να της πεθάνει το παιδί»

Τροχαίο δυστύχημα Βάρκιζα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 18χρονης - «Μια μάνα να της πεθάνει το παιδί»
GLOMEX

Απαρηγόρητοι οι γονείς του 18χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή της σε θανατηφόρο τροχαίο στη Βάρκιζα τα ξημερώματα της Παρασκευής

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα λιμανάκια στη Βάρκιζα όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια 18χρονη και μια 23χρονη κοπέλα.

Ο πατέρας της Στελίνας, της 18χρονης κοπέλας που ανασύρθηκε νεκρή από το θανατηφόρο τροχαίο μίλησε στο MEGA για τη μοναχοκόρη του.

«Με ταλαιπωρία το μεγαλώσαμε, ήταν ωραίο κοριτσάκι, ένα πλάσμα δηλαδή φοβερό. Ήθελε να σπουδάσει, είχε μπει στη σχολή και δούλευε κιόλας. (Η μάνα είναι) χάλια, το καταλαβαίνεις. Μια μάνα να της πεθάνει το παιδί», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας.

Η Στελίνα μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά της και βγήκε βόλτα με τους φίλους της και τη 19χρονη ξαδέρφη της, η οποία ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου.

«Η ξαδέρφη της είχε το δίπλωμα, ένα χρόνο και. (Η Στελλίνα) ήταν 18 μισό, σπούδαζε, δούλευε. Επιστρέφανε σπίτι, δύο και τέταρτο μάλλον».

Η 19χρονη η οποία νοσηλεύεται χτυπημένη δεν γνωρίζει ακόμα ότι τα δύο κορίτσια έχασαν τη ζωή τους. Η μητέρα της οδηγού λέει στο MEGA, «Δεν θυμάται τίποτα. Μόνο… ζητάει τα κορίτσια. Της λέμε ότι είναι σε άλλο νοσοκομείο. Είναι καλά, αλλά έχουν κάποια προβλήματα».

Το χρονικό της τραγωδίας από τα μάτια του 24χρονου οδηγού

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 27ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου. Το λευκό αυτοκίνητο πουτ οδηγούσε ο 24χρονος έστριψε προς Αθήνα και στην ευθεία συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το γκρι αυτοκίνητο, το οποίο ήταν στο αντίθετο ρεύμα και το οδηγούσε το 19χρονο κορίτσι.

Ο πατέρας του 24χρονου οδηγού μετέφερε όσα του είπε ο γιος του: «Ξαφνικά είδε το αυτοκίνητο μπροστά του. Μπαίνοντας στην ευθεία, πάνω στην ευθεία το αυτοκίνητο βρέθηκε μετωπικά στην δεξιά πλευρά του. Είπε «Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν… δεν… δεν είχα χρόνο να αντιδράσω». Ήταν ένα παλιό Renault Clio και με 50-60 να πήγαινε ήταν 120 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο ήταν παλιάς τεχνολογίας. Δεν είχε την ίδια ανταπόκριση που είχε το δικό μας αυτοκίνητο».

«Έχει χτυπήσει, έχει μώλωπες. Πολύ σοκαρισμένος, παραμιλάει, πονάει, ζαλίζεται. Αυτό το οποίο έκανε επειδή το αυτοκίνητο είναι καινούργιας τεχνολογίας, έδωσε σήμα στο 112. Ειδοποίησε την πυροσβεστική, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ διότι είπε ότι το αυτοκίνητο το άλλο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, δεν ξέρω πως. Πήραν στίγμα, γιατί αυτό δίνει στίγμα και σε 5 λεπτά ανταποκριθήκαν όλοι, τροχαία και όλοι. Ήταν 5 άτομα μέσα. Είχε τραυματίες, δεν είναι μόνο οι δύο νεκροί. Ο χώρος του αυτοκινήτου αυτού δεν επιτρεπόταν να είναι 5 άτομα», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας της 18χρονης ανέφερε: «Μας είπαν ότι του έπεσε το άλλο αμάξι από πάνω, στα πλάγια. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς αλλά είναι, γενικά είναι επικίνδυνο (το σημείο). Τώρα, μήπως κάνανε οι άλλοι κόντρες, δεν ξέρω».

Όσα είδε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος πέρασε από το σημείο ελάχιστα λεπτά αφότου έγινε το θανατηφόρο τροχαίο έκανε τη δική του εκτίμηση για το πώς μπορεί να συνέβη το τροχαίο δυστύχημα.

«Άμα το Polo ανέβαινε κι έφυγε στο αντίθετο για να χτυπήσει από την πλευρά του συνοδηγού το Clio σημαίνει ότι και το Clio ή έστριψε προς τα αριστερά, δηλαδή προς το αντίθετο ρεύμα προς Βάρκιζα ή κάτι έγινε και βρήκε προς τον συνοδηγό. Και για να την πετάξει στα βράχια από τη δεξιά πλευρά – που σημαίνει ότι είναι από το αντίθετο ρεύμα- άμα ήταν πλαγιομετωπική θα την είχαν πετάξει από την απέναντι πλευρά στις μπαριέρες», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.