ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς έξω από τα δόντια για τον θεσμό της οικογένειας

Σαμαράς έξω από τα δόντια για τον θεσμό της οικογένειας

Για άλλη μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε τα πράγματα με το όνομά τους ειδικά σε ότι αφορά τον πόλεμο που δέχεται η πυρηνική οικογένεια

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή δήλωσε κάθετα αντίθετος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ...», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα "δικαιωμάτων". Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε "γάμο", θα αναγκαστούμε αργότερα - για λόγους "εξίσωσης" ανόμοιων πραγμάτων - να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι "γονέα ένα" και "γονέα δύο"... Το τι κάνει καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως! Μη μπερδεύουμε, όμως, τις "σεξουαλικές προτιμήσεις" - που μπορεί να είναι πολλαπλές - με τα φύλα που είναι δύο. Και μη μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».

Μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες που είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις γυναίκες «τεκνοποιητικές μηχανές» για να αποκτούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Οι γυναίκες δεν είναι "τεκνοποιητικές μηχανές" που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα... θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά... Και η μητρότητα δεν είναι... "παροχή υπηρεσίας"! Ούτε "οικονομική συναλλαγή". Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο - και για τις γυναίκες και για τα παιδιά». Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα βρίσκουν απήχηση στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και θα πρέπει να ιδωθούν ως τροφή για σκέψη από όλο το πολιτικό προσωπικό.