ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Απόψε το Φεγγάρι του Κάστορα - Γιατί ονομάστηκε έτσι

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Απόψε το Φεγγάρι του Κάστορα - Γιατί ονομάστηκε έτσι

Πανσέληνος: Σήμερα η προτελευταία πανσέληνος του 2023 - Γιατί ονομάστηκε έτσι

Την εμφάνισή του στον ουρανό έχει κάνει ήδη η προτελευταία πανσέληνος για φέτους χαρίζοντας ένα μοναδικό ακόμη θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας και τους παρατηρητές του ουρανού αλλά και στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Forbes, το φεγγάρι, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Νοεμβρίου, θα φαίνεται μεγαλύτερο ενώ για περίπου 20 λεπτά θα αποκτήσει έντονο, πορτοκαλί χρώμα. Η αλλαγή του χρώματος οφείλεται στο ότι η θέση του φεγγαριού εκθέτει το πυκνότερο τμήμα της ατμόσφαιρας της Γης.

Το φαινόμενο αναμένεται να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή εικόνα στον ουρανό για όσους ξεκλέψουν λίγο χρόνο και σηκώσουν το βλέμμα προς τον ουρανό.

Δείτε φωτογραφίες από την αποψινή Πανσέληνο:

Γιατί ονομάζεται το Φεγγάρι του Κάστορα

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και «Φεγγάρι του Κάστορα», γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί, σύμφωνα με το almanac.com.

Ωστόσο, για την πανσέληνο του Νοεμβρίου υπάρχουν και άλλες ονομασίες όπως για παράδειγμα ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon, που αναφέρεται στην εποχή κατά την οποία τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για το συγκεκριμένο ψάρι.

Τα ονόματα της Σελήνης του Νοεμβρίου υπογραμμίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται. DiggingScratching) Moon, θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ, οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα.

Διαβάστε επίσης:

Πουλούσαν έρωτα και τους άδειαζαν τους λογαριασμούς - Απέσπασαν περισσότερα από 200.000 ευρώ

Σαλαμίνα: Σάλος με τη σύλληψη ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακρίβεια: Οι μισοί Έλληνες βάζουν «κόφτη» στις αγορές τροφίμων