ΕΛΛΑΔΑ

Βικτόρια Χίσλοπ: Η βρετανίδα συγγραφέας δηλώνει «σοκαρισμένη» για τη στάση του Σούνακ (vid)

Βικτόρια Χίσλοπ: Η βρετανίδα συγγραφέας δηλώνει «σοκαρισμένη» για τη στάση του Σούνακ (vid)

Η γνωστή φιλέλληνας βρετανή συγγραφές Βικτόρια Χίσλοπ τοποθετήθηκε για την απρέπει του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να μην συζητήσουν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η ίδια μάλιστα ήταν μπροστά όταν συνέβη αυτό.

Μία αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Live News παραχώρησε η βραβευμένη βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, σχολιάζοντας την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογο του, Ρίσι Σούνακ.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Μάλιστα, χθες το βράδυ η κ.Hislop όταν μαθεύτηκε η ακύρωση της συνάντησης ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό σε μία βραδιά που ήταν εις μνήμη του σπουδαίου έργου του Γιώργου Σεφέρη.

«Ήμασταν μαζί στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μία δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και την ίδια ώρα και για τον Γιώργο Σεφέρη. Το θέμα της βραδιάς ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα με την Βρετανία. Όταν μαθεύτηκε ( η ακύρωση) η ατμόσφαιρα ξαφνικά άλλαξε. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να φύγει αιφνιδιαστικά» ανέφερε ακόμα η κ. Hislop.

Η βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε: «Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην κίνηση αυτή που έκανε ο Ρίσι Σούνακ απάντησε: «Λένε ότι επειδή είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και επίσης ίσως λόγω της συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή στο BBC. Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού».