ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Σεπόλια

Έκλεψαν τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Σεπόλια

Μετά το πλιάτσικο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος άγνωστοι έκλεψαν τα στολίδια και από το δέντρο στα Σεπόλια

Χωρίς στολίδια έχουν βαλθεί επιτήδειοι να αφήσουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα του δήμου Αθηναίων, καθώς νέο περιστατικό κλοπής είχαμε στο δέντρο που στολίστηκε στα Σεπόλια, μετά το πλιάτσικο στο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια έχουν αφαιρεθεί αρκετά στολίδια, από το κάτω μέρος κυρίως, καθώς οι άγνωστοι πήραν μόνο τα στολίδια που έφταναν, χωρίς να χρησιμοποιήσουν σκάλα, όπως έγινε στο δέντρο της πλατείας Κλαυθμώνος.

Το ερώτημα είναι εάν οι δράστες κλέβουν τις μπάλες προκειμένου να στολίσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να τις πουλήσουν ή εάν πρόκειται για νέα... μόδα που επιτάσσει να «ξεγυμνώνουν» τα στολισμένα δέντρα.

Εχθές Δευτέρα 27 Νοεμβρίου όσοι περνούσαν από την πλατεία Κλαυθμώνος μπορούσαν να δουν πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τοποθετηθεί από τη δημοτική αρχή δεν είχε στολίδια, καθώς αυτά τα έκλεψαν άγνωστοι, οι οποίοι πήραν ότι μπορούσαν να φτάσουν με τα χέρια.

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζαμε αυτά τα φαινόμενα», σημειώνοντας ότι «όπου υπάρχουν πλατείες που είναι γειτονιά, η εικόνα είναι πιο καλή».

Τα προβλήματα στο σύνολο των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο κέντρο της Αθήνας είναι περιορισμένα, σε 5-6 σημεία σύμφωνα με τον κο. Κολλάτο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής, στον Άγιο Παύλο και αλλού.