ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταγγελία για απάτη: «Αετονύχηδες» ζήτησαν 200.000 ευρώ για… δήθεν τροχαίο ατύχημα

Νέα καταγγελία για απάτη: «Αετονύχηδες» ζήτησαν 200.000 ευρώ για… δήθεν τροχαίο ατύχημα

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά απάτης πολιτών το τελευταίο διάστημα – ΤΟ τρικ των απατεώνων να σε «πιάσουν» στον ύπνο και να τους πιστέψεις

Μπορεί τα περιστατικά απάτης να είναι πολλά και ο τρόπος δράσης της σπείρας να είναι γνωστός ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εξαπατώνται και όταν το συνειδητοποιούν είναι πλέον αργά καθώς οι απατεώνες βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά αγκαλιά με τη λεία τους. Ο τρόπος δράσης των απατεώνων είναι απλός. Λένε πως κάποιος από την οικογένεια έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό γιατί κινδυνεύει να μπει στη φυλακή.

Άνδρας που λίγο έλειψε να πέσει θύμα των επιτήδειων μίλησε στο Mega και κατήγγειλε την απόπειρα απάτης σε βάρος του.

«Με πήραν τηλέφωνο στο κινητό μου ότι η κόρη μου έχει ένα ατύχημα και χτύπησε ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής 7 ετών και είναι στο νοσοκομείο σοβαρά και μάλλον έχει αποβιώσει», ανέφερε αρχικά.

Πίσω από το τηλεφώνημα κρυβόταν μία γυναίκα που παρίστανε την υπαστυνόμο για να γίνει πειστική. «Μου ‘πε «είμαι η αστυνόμος τάδε, μία Αντωνιάδου και τώρα την έχουμε μέσα στο τμήμα». Εγώ έκανα πως πανικοβλήθηκα, «πω πω το παιδί μου», λέω «πού έμπλεξε», μου λέει «μην ανησυχείτε», αυτή που υποτίθεται ήταν αστυνόμος», συνέχισε ο άνδρας.

Όπως του είπε η γυναίκα η οικογένεια του μικρού κοριτσιού που βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα έχει κάνει μήνυση και ζητάει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να την αποσύρει.

«Ζητάει 200.000€ αλλιώς θα πάει μέσα στη φυλακή η κόρη σας», ανέφερε ο καταγγέλων.

Σε αυτό το σημείο άρχισαν και οι τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με την δήθεν αστυνομικό να την καθησυχάζει και να του λέει πως θα βρεθεί μίλα λύση αρκεί να είναι συνεργάσιμος.

«Μου λέει «20.000€ να δώσεις και καθάρισες», λέω «δεν έχω εγώ τόσα χρήματα», λέει «πόσα χρήματα έχετε;». Με ρώτησε «την κόρη σας πώς την λένε», λέω «Αλεξάνδρα», ενώ την κόρη μου την λένε Αρετή. Εκεί κατάλαβα ότι είναι όλα ψέματα», δήλωσε.

Ο καταγγέλων αφού κατάλαβε την πλεκτάνη, ζήτησε λίγο χρόνο να μαζέψει τα χρήματα και κάλεσε την αστυνομία. Με τις υποδείξεις των Αρχών έκλεισε ένα ραντεβού με τους απατεώνες και αντί για εκείνον θα έφτανε στο σημείο η αστυνομία.

«Τα παίρνεις τα χρήματα μου λέει, τα βάζεις σε μία σακούλα να μην φαίνονται και θα τα φέρεις λέει όπου θα σου πούμε. Ξεκινάς και φεύγεις και θα έρθεις στην πλατεία Καραϊσκάκη, είναι το τάδε ξενοδοχείο, ακριβώς από την απέναντι πλευρά θα σε περιμένουμε για να λήξουμε το θέμα».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Ωστόσο, οι απατεώνες κατάλαβαν το σχέδιό τους και εξαφανίστηκαν.

Κάποιοι όμως δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι. Στις Σέρρες παγίδευσαν μία ηλικιωμένη γυναίκα, λέγοντάς της πως η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται 9.000€ για να μπει στο χειρουργείο. Η γυναίκα αφού έδωσε και 10 χρυσές λίρες μετά από λίγο έμαθε πως πρόκειται για απάτη με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον άνδρα που άρπαξε τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία γνωστή τακτική με την αστυνομία να εφιστά την προσοχή σε όλους.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά

Ελαιόλαδο: Γέμισε με νοθευμένο «ελληνικό» η αγορά στη Βουλγαρία - Ανησυχία για τους κλέφτες ελιών

Τήνος: Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι λόγω των θυελλωδών ανέμων