ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι ανήλικοι που λήστεψαν καθηγητή έξω από σχολείο

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι ανήλικοι που λήστεψαν καθηγητή έξω από σχολείο

Θεσσαλονίκη: Όπως αποφασίστηκε οι ανήλικοι δράστες θα κρατηθούν σε σωφρονιστικό κατάστημα νέων

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τριών ανηλίκων που συνελήφθησαν επειδή λήστεψαν, με την χρήση σωματικής βίας, εκπαιδευτικό. Οι ανήλικοι 15, 16 και 17 ετών, διώχθηκαν για ληστεία από κοινού. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες πλησίασαν τον υποδιευθυντή Λυκείου και του επιτέθηκαν με γροθιές αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και βέρα.

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της ΟΠΚΕ που βοήθησαν το εκπαιδευτικό να σηκωθεί και στους οποίυς κατήγγειλε την ληστεία.

ΟΙ ανήλικοι δράστες όπως αποφασίστηκε μετά την απολογία τους στον ανακριτή θα κρατηθούν σε σωφρονιστικό κατάστημα νέων ενώ σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη.

Η μητέρα ενός εκ των τριών ανηλίκων μίλησε στο Mega κι ανέφερε ότι ο γιος της είναι αθώος. «Ο γιος μου δεν ήξερε τίποτα, ήταν μαζί με την κοπέλα του. Βρέθηκε τυχαία εκεί», ανέφερε η μητέρα του κτηγορούμενου.

Ο δικηγόρος του 15χρονου διευκρίνισε ότι στον ανήλικο είχαν ασκηθεί στο παρελθόν διώξεις για ληστεία, αλλά δεν έχει καταδικαστεί ποτέ.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Βήμα βήμα η διαδικασία - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Νέα καταγγελία για απάτη: «Αετονύχηδες» ζήτησαν 200.000 ευρώ για… δήθεν τροχαίο ατύχημα

Αξιοπερίεργα πράγματα για την Ελλάδα που δύσκολα πιστεύεις