ΕΛΛΑΔΑ

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους οδηγούς ταξί - Πότε τραβούν χειρόφρενο

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους οδηγούς ταξί - Πότε τραβούν χειρόφρενο

Απεργία: Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οδηγοί ταξί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση

Στα κάγκελα είναι οι οδηγοί ταξί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ήδη το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα ταξί της Αθήνας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, με κύριο αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το ΣΑΤΑ σημειώνει πως «το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί».

Προσθέτει ότι το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό και πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αυτοκινητιστές να εξοντωθούν οικονομικά και να αναγκαστούν να παραδώσουν τις άδειές τους σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΑΤΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι:

  • Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
  • Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
  • Για τους λόγους αυτούς το ΣΑΤΑ διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ

«Συνάδελφοι ,

Σήμερα Παρασκευή 1/12/2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση .

Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα .

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις , ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη ,πλέον της απεργίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ».

Απεργούν και οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι οδηγοί στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς από τη Δευτέρας έως και την Πέμπτη οι οδηγοί αναμένεται να τραβήξουν χειρόφρενο.

Οι οδηγοί ταξί πρόκειται να κλιμακώσουν περαιτέρω τις αντιδράσεις τους με νέες κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: Σαρωτικές επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα - 250 συλλήψεις σε μία ημέρα

Χριστούγεννα 2023 - Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτή

Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο από την διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής