ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας: «Αυτές οι μαρτυρίες είναι για Όσκαρ»

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας: «Αυτές οι μαρτυρίες είναι για Όσκαρ»

Η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ Ταμπάκη ξεσπάει για τα όσα άκουσε από τους κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα και μιλάει για την απόφαση της κάθειρξης

Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της 21χρονης Έμμας, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι γονείς της κοπέλας αισθάνονται μια μικρή δικαίωση αν και το παιδί τους δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ Ταμπάκη μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση και όσα άκουσε μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Αυτές οι μαρτυρίες είναι για Όσκαρ. Φυσικά δεν έπεισαν, όσον αφορά τον οδηγό αλλά για τη συνοδηγό έχουν πείσει γιατί έχει απαλλαχτεί από κάθε κατηγορία. Υπάρχουν τόσα πολλά κενά και έχουν γίνει τόσα για να βγει αυτό το βούλευμα και εγώ προσωπικά δεν θα το αφήσω. Οφείλω να πω πως δεν έχει ζητήσει ένα συγγνώμη. Όλη της η στάση και το ύφος ήταν προκλητικό. Κυκλοφορούσε με ύφος "με κουράσατε". Ο οδηγός είπε συγγνώμη για την εγκατάλειψη όχι για το τρακάρισμα γιατί λέει πως πετάχτηκε η Έμμα. Η συνοδηγός είπε πως δεν γνώριζε τον οδηγό. Μετά αντί να πάει να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα της να έρθει να την πάρει, αφού όπως είπε τον φοβόταν, πάει με έναν άγνωστο που φοβάται στο Σέιχ Σου και κάνει τρία τσιγάρα και μετά πάει με αυτόν τον άνθρωπο και διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο;», είπε φανερά θυμωμένη η μητέρα της άτυχης Έμμας.

Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου η κ. Ταμπάκη ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που εκδικάζεται με τον νέο νόμο η απόφαση κα γι' αυτό είναι μεγάλη η ποινή.

«Δύο εβδομάδες πριν την εκδίκαση τη δική μας έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιονίκη που λείχε παρασυρθεί στη Ποσειδώνος και εκδικάστηκε με τον προηγούμενο νόμο. Η ποινή του ήταν πλημμέλημα και ήταν 30 μήνες με αναστολή. Με τους γονείς του οδηγού δεν ξέρω πού είναι. Ο οδηγός ήταν παράνομος εδώ και έπρεπε να δίνει το παρών στην Τροχαία, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Τον κρατούσαμε εδώ να μην μας φύγει. Δεν γνωρίζω πού είναι οι γονείς του και δεν με φορά κιόλας. Όσον αφορά την οικογένεια της συνοδηγού ήταν προκλητική όλη τους η στάση. Τι να πω», ανέφερε.