ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο - Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο - Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί απο το πρωί το κέντρο της πρωτευούσας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια απο τη δολοφονία του 16χρονου από το χέρι του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε σε ισόβια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις απο μαθητές, φοιτητές , οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Στους δρόμους της Αθήνας σήμερα είναι επί ποδός 4.000 αστυνομικοί απο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗΣ, της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας αλλα και της ασφάλειας, οι οποίοι θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να εντοπίσουν άτομα που ίσως θελήσουν να παρεισφρήσουν στις πορείες και να προκαλέσουν ένταση και βίαιες πράξεις ενάντια στο μήνυμα των διαδηλωτών.

Έντονη θα είναι η κινητικότητα και στον αέρα, καθώς τα πτητικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ θα πετούν συνεχώς. Το ελικόπτερο θα επιτηρεί ενώ τα drones θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να αξιολογούνται κινήσεις και να επανασχεδιάζεται η κατάσταση. Τέλος σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο "Αίαντας", το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Λόγω των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Τροχαία θα εφαρμόσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάσθηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης τους κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου τους Αθήνας. Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ακόμη, κλειστοί θα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα της ημέρας δύο σταθμοί του μετρό. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, με εντολή της ΕΛΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 09:00 και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας.