ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό

Έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό

Αστακός η Αθήνα λόγω των διαδηλώσεων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και την αυριανή επίσκεψη Ερντογάν

Έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αλλά και της αυριανής επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» θα μείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Στους δρόμους της Αθήνας σήμερα είναι επί ποδός 4.000 αστυνομικοί απο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗΣ, της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας αλλα και της ασφάλειας, οι οποίοι θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να εντοπίσουν άτομα που ίσως θελήσουν να παρεισφρήσουν στις πορείες και να προκαλέσουν ένταση και βίαιες πράξεις ενάντια στο μήνυμα των διαδηλωτών.

Έντονη θα είναι η κινητικότητα και στον αέρα, καθώς τα πτητικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ θα πετούν συνεχώς. Το ελικόπτερο θα επιτηρεί ενώ τα drones θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να αξιολογούνται κινήσεις και να επανασχεδιάζεται η κατάσταση. Τέλος σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο "Αίαντας", το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης στα Προπύλαια και πορεία μαθητών και φοιτητών. Στις 18:00 θα ακολουθήσει στο ίδιο σημείο συγκέντρωση από συλλογικότητες και φορείς.