ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ξεκίνησε η πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ξεκίνησε η πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία - Κλειστή η Πανεπιστημίου
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ξεκίνησε η πορεία και η διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στις 18:00 έγινε η συγκέντρωση πολιτών για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Ήδη έκλεισε η Πανεπιστημίου, με την Αστυνομία να προχωράει σε κλείσιμο πολλών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας τμηματικά.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι» είναι προσωρινά κλειστοί και οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Λουλούδια στο μνημείο του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου κόσμος αφήνει λουλούδια στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος, πριν από 15 χρόνια, δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια.

Yπενθυμίζεταί ότι ήταν λίγο μετά τι; 21:00 το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008 όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βρισκόταν με φίλους του στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Λίγο νωρίτερα, πλήρωμα περιπολικού διαπληκτίστηκε με τους νεαρούς. Το περιπολικό αποχώρησε, αλλά οι ειδικοί φρουροί επέστρεψαν με τα πόδια στο σημείο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ζήτησε το λόγο από τους νεαρούς, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές. Μία σφαίρα βρήκε τον Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις απο μαθητές, φοιτητές , οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Στους δρόμους της Αθήνας σήμερα είναι επί ποδός 4.000 αστυνομικοί απο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗΣ, της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας αλλα και της ασφάλειας, οι οποίοι έχουν τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να εντοπίσουν άτομα που ίσως θελήσουν να παρεισφρήσουν στις πορείες και να προκαλέσουν ένταση και βίαιες πράξεις ενάντια στο μήνυμα των διαδηλωτών.

Έντονη θα είναι η κινητικότητα και στον αέρα, καθώς τα πτητικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ θα πετούν συνεχώς. Το ελικόπτερο επιτηρεί ενώ τα drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να αξιολογούνται κινήσεις και να επανασχεδιάζεται η κατάσταση. Τέλος σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο "Αίαντας", το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.