ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 31ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Αίματα και σπασμένα τζάμια στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός

Επεισόδια στου Ρέντη: Αίματα και σπασμένα τζάμια στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός
Newsbomb.gr - Χάρης Γκίκας

Ρέντη: Η επόμενη μέρα των αιματηρών επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον  31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ευθείας βολής.

Φωτογραφίες και βίντεο: Χάρης Γκίκας

Μάχη για να παραμείνει στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων στου Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης (07/12).

Το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ, σημαδεύτηκε από αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν πετώντας αντικείμενα και πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, μια εκ των οποίων τραυμάτισε στον μηρό τον αστυνομικό.

Μερικές ώρες μετά τα επεισόδια, έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» το πεζοδρόμιο παραμένει βαμμένο με αίμα, στο έδαφος βρίσκονται συσκευασίες από τα χημικά που έκαναν χρήση οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπάσει και τα τζάμια ορισμένων αυτοκινήτων που βρίσκονται σταθμευμένα στο σημείο

Δείτε εικόνες και βίντεο που κατέγραψε το Newsbomb.gr από το σημείο που διεξήχθησαν τα αιματηρά επεισόδια:

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό - «Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση»

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του

Ο 31χρονος αστυνομικός υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο σήμερα το πρωί και η κατάστασή του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Πώς έγινε η δολοφονική καταδρομική - Έκαιγαν τα ρούχα στις τουαλέτες

«Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Με αυτές τις λέξεις, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ουσιαστικά το οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκανς που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο τυχαίο δεν ήταν γεγονός πως αποφασίστηκε να γίνει προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν στο γήπεδο, ώστε να εντοπιστεί το άτομο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ομάδα των περίπου 150 ατόμων, αφού επιτέθηκε στους αστυνομικούς, στη συνέχεια επέστρεψε στο πέταλο του «Μελίνα Μερκούρη», όπου παράλληλα είχε διακοπεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει στην προσαγωγή όλου του γηπέδου (!) εκτός γυναικών και παιδιών, καθώς μπορεί να εντοπιστεί πυρίτιδα στα χέρια του ατόμου που έριξε τη φωτοβολίδα.

Το σενάριο πως οι συμμετέχοντες είναι στους 424 που έχουν προσαχθεί με 16 (!) κλούβες είναι η εύρεση καμένων ρούχων στις τουαλέτες του γηπέδου, κάτι που μαρτυρά προσπάθεια να σβηστούν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ταυτότητα του ή των δραστών.

Κοντά στον αστυνομικό βρίσκονται οι γονείς του, οι οποίο ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη με περιπολικό ενώ αναμένεται και η σύζυγός του από την Κω.

Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους στο Μεταγωγών

Όλο το γήπεδο (!) «Μελίνα Μερκούρη» προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Πέμπτης για τα επεισόδια στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, γονείς και συγγενείς έχουν μαζευτεί έξω από το Μεταγωγών, με τις Αρχές να αναζητούν δείγματα πυρίτιδας από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα κατά αστυνομικού.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται παρουσία Εισαγγελέα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση όταν διαπίστωσαν πως τα 150 άτομα που τους επιτέθηκαν είχαν βγει από το γήπεδο και μετά μπήκαν ξανά μέσα.

Δείτε τι δήλωσαν γονείς στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον Χάρη Γκίκα:

Σχετικές ειδήσεις