ΕΛΛΑΔΑ

«Ποιους εξυπηρετούν οι χούλιγκαν;»: Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ  «δείχνει» τους συνδέσμους φιλάθλων

mat
Photo: Εurokinissi

 ΕΑΣΥΑ : Αν η κοινωνία αποβάλλει αυτά τα άτομα και αυτά βρίσκουν προστασία αλλού τότε κάνουμε μία τρύπα στο νερό

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Νίκος Ρήγας μιλά για την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ενδεχόμενη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και ειδικότερα για το πως τελικά αυτό το μέτρο αν λυθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ο κ. Ρήγας.

«Κάθε λίγο και λιγάκι μετά από κάποιο τραγικό περιστατικό όπως εκείνο με την δολοφονία του Άκη Καμπανού, συζητάμε, τα γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τελικά λύσεις δεν υπάρχουν» λέει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

«Μπορεί να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο και νόμοι που θα γίνουν πιο αυστηροί, όμως κάθε φορά βλέπουμε να υπάρχουν θύματα γύρω μας, δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικοί ή πολίτες, θα μπορούσε αυτή η ανθρωποκτόνα ευθεία βολή με την φωτοβολίδα να είχει χτυπήσει οποιονδήποτε συμπολίτη μας», συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τον πρωθυπουργό την διακοπή των πρωταθλημάτων.

«Όμως το θέμα είναι τι κίνητρα έχουν τα συγκεκριμένα άτομα. Ποιους εξυπηρετούν, ποιοι είναι εκείνοι που υποθάλπουν τέτοιου είδους διαδικασίες. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, δεν είναι μόνο θέμα της Αστυνομίας αλλά όλης της κοινωνίας. Πρέπει να αποβάλλουμε αυτά τα άτομα», λέει ο κ Ρήγας.

«Όμως αν η κοινωνία αποβάλλει αυτά τα άτομα και αυτά βρίσκουν προστασία αλλού τότε κάνουμε μία τρύπα στο νερό» λέει κάνοντας σαφή αναφορά σε αθλητικούς συνδέσμους.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο αναστολής των εγχώριων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.