ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων στο «τραπέζι» της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης για την οπαδική βία

Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων στο «τραπέζι» της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης για την οπαδική βία

Το ενδεχόμενο αναστολής των εγχώριων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, στο μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει σοβαρά μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι είναι και της αναστολής όλων των αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα για το προσεχές διάστημα!

Θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ο δράστης - «Είναι μεταξύ των προσαχθέντων»

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι ειναι δεδομένο ότι ο δράστης βρίσκεται μεταξυ των προσαχθέντων.

«Είμαι βεβαιος , θα το φτάσουμε μέχρι τέλους μέχρι να βρεθεί ο δράστης. Έγινε χθες ένας χειρουργικος αποκλεισμός και εκκένωση και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για αποτυπώματα και dna», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σε τρία άτομα εστιάζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία εκτιμά ότι αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον 3 άτομα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τώρα αποτυπώματα μηπως μπορέσουν να τα ταυτίσουν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Είναι πιθανό να σκηθεί δίωξη και στους τρεις, στους οποίους έχει εστιάσει την έρευνά της η αστυνομία, καθώς στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις είναι ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό, καθώς ούτε ο ίδιος μπορεί να γνώριζε ότι τον πέτυχε με τη φωτοβολίδα.

Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία της ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη, όπως αναφέρει το MEGA, έγινε με ειδικό δειγματολήπτη από όλους τους προσαχθέντες, ενώ τα δείγματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς ο έλεγχος για κάθε δείγμα διαρκεί 10 ώρες, συνεπώς, η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, για να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι ο κύκλος των υπόπτων.

Σχετικές ειδήσεις