ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτή είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτή είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

Ρέντη: Αυτή είναι η ναυτική φωτοβολίδα ευθείας βολής που εκτόξευσε χούλιγκαν κατά του 31χρονου αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στον μηρό 

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα ευθείας βολής που εξερράγη στον μηρό του, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Εξηγώντας στον Alpha τις διαφορές μεταξύ των δύο ειδών ναυτικών φωτοβολίδων, ο Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε:

«Η μία είναι χειρός, που βγάζει φως και φλόγα και βλέπουμε συνήθως τους φιλάθλους να τις κρατούν και να τις σηκώνουν ψηλά. Αυτές είναι επικίνδυνες για τον διπλανό γιατί βγάζει πολύ φλόγα» είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.

«Η δεύτερη εκτοξεύεται από όπλο. Μάλιστα το πίσω μέρος παίρνει καψούλι που χτυπά ο επικρουστήρας, όπως γίνεται στα κανονικά πυροβόλα όπλα, και φεύγει με δύναμη η φωτοβολίδα. Αυτή συνήθως εκτοξεύεται προς τα πάνω, σε ναυάγια, για να εντοπιστούν από παραπλέοντα πλοία και σωστικές ομάδες. Όταν όμως αυτή ριχθεί ευθεία βολή, τότε μετατρέπεται σε φονικό όπλο» δήλωσε ο Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής εξηγώντας τις συνθήκε υπό τις οποίες χτυπήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός στου Ρέντη.