ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ - ΠΩΣ Ο 31ΧΡΟΝΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ο δράστης - «Είναι μεταξύ των προσαχθέντων»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ο δράστης - «Είναι μεταξύ των προσαχθέντων»
Ο τραυματίας αστυνομικός

Ρέντη: Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη των δραστών για την επίθεση με φωτοβολίδα στον αστυνομικό, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αυτός ή αυτοί βρίσκονται μεταξύ των ήδη προσαχθέντων.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι ειναι δεδομένο ότι ο δράστης βρίσκεται μεταξυ των προσαχθέντων.

«Είμαι βεβαιος , θα το φτάσουμε μέχρι τέλους μέχρι να βρεθεί ο δράστης. Έγινε χθες ένας χειρουργικος αποκλεισμός και εκκένωση και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για αποτυπώματα και dna», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σε τρία άτομα εστιάζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία εκτιμά ότι αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον 3 άτομα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τώρα αποτυπώματα μηπως μπορέσουν να τα ταυτίσουν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Είναι πιθανό να σκηθεί δίωξη και στους τρεις, στους οποίους έχει εστιάσει την έρευνά της η αστυνομία, καθώς στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις είναι ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό, καθώς ούτε ο ίδιος μπορεί να γνώριζε ότι τον πέτυχε με τη φωτοβολίδα.

Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία της ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη, όπως αναφέρει το MEGA, έγινε με ειδικό δειγματολήπτη από όλους τους προσαχθέντες, ενώ τα δείγματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς ο έλεγχος για κάθε δείγμα διαρκεί 10 ώρες, συνεπώς, η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, για να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι ο κύκλος των υπόπτων.

Εν τω μεταξύ, σε 100 ανέρχονται οι προσαχθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στου Ρέντη που αφέθησαν ελεύθεροι από την ΕΛΑΣ μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων.

Πώς σώθηκε από ακαριαίο θάνατο ο αστυνομικός - Αποκαλυπτική μαρτυρία

Συνάδελφός του τραυματία αστυνομικού μίλησε στο MEGA περιγράφοντας την στιγμή του τραυματισμού του και τις στιγμές μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα, μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η δήλωση του αστυνομικού:

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο πόδι από θραύσματα, το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με ΚΑΡΠΑ όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ώτου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν».

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Ο 31χρονος αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα, μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, στο μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

«Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας πως «είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια».

Και προσέθεσε: «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας. Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους. Μετά τις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων».

Επίσης ανέφερε πως μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Και κατέληξε: «Τέλος, ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες».

Σχετικές ειδήσεις