ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επεισόδια στου Ρέντη: Στους 100 οι προσαχθέντες που αφέθησαν ελεύθεροι

Επεισόδια στου Ρέντη: Στους 100 οι προσαχθέντες που αφέθησαν ελεύθεροι

Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τους δράστες των επεισοδίων στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός

Σε 100 ανέρχονται οι προσαχθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στου Ρέντη που αφέθησαν ελεύθεροι από την ΕΛΑΣ μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους 300, αυτόν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ των προσαχθέντων.

Στο «κάδρο» τρία άτομα για τη φωτοβολίδα

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία εκτιμά ότι αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον 3 άτομα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τώρα αποτυπώματα μηπως μπορέσουν να τα ταυτίσουν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Είναι πιθανό να σκηθεί δίωξη και στους τρεις, στους οποίους έχει εστιάσει την έρευνά της η αστυνομία, καθώς στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις είναι ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό, καθώς ούτε ο ίδιος μπορεί να γνώριζε ότι τον πέτυχε με τη φωτοβολίδα.

Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία της ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη, όπως αναφέρει το MEGA, έγινε με ειδικό δειγματολήπτη από όλους τους προσαχθέντες, ενώ τα δείγματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς ο έλεγχος για κάθε δείγμα διαρκεί 10 ώρες, συνεπώς, η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, για να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι ο κύκλος των υπόπτων.