ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Ώρες αγωνίας για τον τραυματία αστυνομικό - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Επεισόδια στου Ρέντη: Ώρες αγωνίας για τον τραυματία αστυνομικό - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από την εκτόξευση φωτοβολίδας ευθείας βολής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Παραμένει διασωληνωμένος συνεχίζοντας να δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό του από ναυτική φωτοβολίδα ευθείας βολής, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρίσκεται υπό καταστολή ενώ η κατάσταση του ελέγχεται συνεχώς. «Σύμμαχος» του 31χρονου στον αγώνα που δίνει αποτελεί το νεαρό της ηλικίας του και η καλή φυσική του κατάσταση.

Στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, βρίσκεται η οικογένειά του ενώ ως ένδειξης συμπαράστασης βρίσκονται στο νοσοκομείο αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η φωτοφολίδα που «καρφώθηκε» στον μηρό του αστυνομικού του προκάλεσε εκτεταμένα εσωτερικά εγκαύματα, με τους γιατρούς να παρεμβαίνουν για να μη δημιουργηθεί λοίμωξη.

Παράλληλα, ο 31χρονος έχασε πολύ αίμα με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να απευθύνει έκκληση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ να προσφέρει αίμα για τον συνάδελφό τους.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 25 χούλιγκαν για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ συνεχίζει την έρευνά της για τον εντοπισμό όσων ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε μια ομάδα 20 με 25 ατόμων χούλιγκαν που ήταν σε συγκεκριμένο σημείο στην κερκίδα του κλειστού γηπέδου στου Ρέντη, όπου γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο βόλεϊ.

Από την ανάλυση των βίντεο της κρατικής τηλεόρασης που μετέδιδε τον αγώνα οι αξιωματικοί εντοπίζουν συνεχώς φανατικούς χούλιγκανς, οι οποίοι είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια ενώ ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα τα οποία αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA.
Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν να δώσουν και δείγμα από τα χέρια τους για την ανίχνευση πυρίτιδας.

Και τα 424 άτομα που είχαν μεταφερθεί χθες στο μεταγωγών για να γίνει η διαδικασία εξακρίβωσης και λήψης αποτυπωμάτων αφέθησαν ελεύθεροι, εκτός από έναν αλλοδαπό ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε σε βάρος του, καταδικαστική απόφαση.

Οι αστυνομικοί θα ενημερώσουν την εισαγγελέα πο εποπτευει τις έρευνες για το ποια ήταν τα πρόσωπα που αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα και είναι πια στο χέρι της δικαστικού λειτουργού το πως θα χειριστεί το κιμμάτι αυτό.

Την ίδια ώρα το μοναδικό βίντεο που έχουν στα χέρια τους είναι από μια εξωτερική κάμερα του γηπέδου που προσπαθούν οι Αρχές να το αξιοποιήσουν.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακούστε τους διαλόγους