ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Είχαν βεντέτα με τους αστυνομικούς οι χούλιγκανς - Τους έψαχναν στα στενά

Ρέντη: Είχαν βεντέτα με τους αστυνομικούς οι χούλιγκανς - Τους έψαχναν στα στενά

Ρέντη: Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν κινήσεις των δραστών πριν τα επεισόδια.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Star οι οπαδοί έψαχναν τη διμοιρία των ΜΑΤ, πριν από τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν κινήσεις των δραστών πριν τα επεισόδια. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες αστυνομικών πριν από την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για το League Cup στο βόλεϊ υπήρχαν άτομα, που τριγυρνούσαν έξω από το γήπεδο και έψαχναν.

Η διμοιρία δεν ήταν σε εμφανές σημείο, ήταν 800 μέτρα μακριά. Έτσι, οι οπαδοί έψαχναν το σημείο, που ήταν η διμοιρία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμη επεισόδιο της βεντέτας μεταξύ οπαδών και αστυνομικών.

Έχει ξεκινήσει από τα επεισόδια στον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου έπαιζαν Βόλος και Ολυμπιακός, με βίντεο να φανερώνει τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς.

Ρέντη: Αυτοί είναι οι δυο «οργανωτές» της επίθεσης - Πού περίμεναν το φονικό τάγμα των χούλιγκαν

Παράλληλα, νέα τροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική επίθεση χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, καθώς οι Αρχές έχουν υλικό στην κατοχή τους όπου φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα τα οποία οργανώνουν την καταδρομική!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα δυο συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ωστόσο περίμεναν έξω (προφανώς σε συνεννόηση με όσους ήταν εντός) και μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν. Έτσι, δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν!

Παράλληλα, οι καταθέσεις των αστυνομικών που δέχτηκαν την επίθεση αναφέρουν πως δέχτηκαν φωτοβολίδες ευθείας βολής από τρία διαφορετικά μέτωπα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν ισάριθμα άτομα που τους επιτέθηκαν.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα βίντεο από τα κινητά αλλά και από τα social media, τα οποία μπορεί να προσφέρουν στους αστυνομικούς νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον άνθρωπο που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Φωτοβολίδες, κροτίδες, μαχαίρια και καμένα ρούχα - Τα ευρήματα μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη»

Ένα μικρό οπλοστάσιο εντόπισαν οι Αρχές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η Ασφάλεια έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα ευρήματα που εντόπισε διάσπαρτα στο κλειστό γήπεδο, όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ ανδρών.

Στα ευρήματα φαίνονται κροτίδες, κομμάτια από καμένα ρούχα και θραύσματα από φωτοβολίδες, με τις Αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσω γενετικού υλικού τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Δείτε στην gallery τα ευρήματα:

«Τον χάνουμε, τον χάνουμε...»

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

Οι εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου των συναδέλφων του για ασθενοφόρο είναι συγκλονιστικές.

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Χάνει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Κώστα, μας ενημερώνει ότι σε ένα θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι ‘δω. Γ…… τον α………."

Αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν εκείνοι, που του προσέφεραν τις Α' Βοήθειες και με τη χρήση δύο τουρνικέ κατάφεραν να περιορίσουν όσο ήταν δυνατόν την αιμορραγία του. Έβλεπαν, όμως, από την αρχή ότι είχε χάσει πολύ αίμα.

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Τον σταθμό (ΕΚΑΒ) κέντρο, εκ νέου, τον σταθμό.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη Αποστόλη, ελήφθη. Πες μου λίγο για το συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Το τραύμα το έχουμε φτιάξει… το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ… έχουν παρασχεθεί οι Α’ Βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα να γνωρίζετε, γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχει κανονικά τις αισθήσεις το ο συνάδελφος, Αποστόλη;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Ορθόν, ορθόν ορθόν. Αυτό το ‘χουμε φτιάξει.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: 1-4 ελήφθη. Όταν έρθει η 541, επαναλαμβάνει το κέντρο κίνησε κανονικά τις δυνάμεις, τις δύο, την 541 και 535, βάλε μέσα τα άτομα και θα καλύψεις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα εξέλθει κανείς απ’ το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή. Το έλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης. Είμαστε κατανοητοί;"

Ακούστε το ντοκουμέντο:

Ξεσπά ο παππούς του 31χρονο αστυνομικού - «Ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη, με τον παππού του να ξεσπάει, μιλώντας στο MEGA.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη», ανέφερε ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού.

Στο πλευρό του υπαρχιφύλακα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι.

«Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια», πρόσθεσε.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων του νεαρού αστυνομικού, αλλά και των πολιτών στην έκκληση της ΕΛΑΣ για αίμα. Από νωρίς το πρωί προσέρχονται στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.