ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Αυτό είναι το προφίλ του υποκινητή των επεισοδίων

Ρέντη: Αυτό είναι το προφίλ του υποκινητή των επεισοδίων

Ρέντη: Έφυγε μετά τα επεισόδια – «Σαρώνει» τηλέφωνα η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Τα στοιχεία για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού προσπαθεί να «δέσει» η ΕΛ.ΑΣ. ώστε οι δικαστικές αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις. Παράλληλα οι έρευνες έχουν στραφεί προς έναν από τους καθοδηγητές των επεισοδίων βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει ο 18χρονος κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο 18χρονος περιγράφει την επαφή του με έναν από τους καθοδηγητές: «Κάποια στιγμή που βλέπαμε τον αγώνα άκουσα έναν άνδρα που φορούσε full face να φωνάζει «πάμε έξω». Δεν ξέρω τι με έπιασε, από περιέργεια πήγα, ήταν πολλά άτομα, πάνω από 100. Αυτός που φώναξε να βγούμε έξω με πλησίασε και μου έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να συνάντησε τον καθοδηγητή έξω από το γήπεδο και ενώ φορούσε κουκούλα. Όπως ανέφερε ο νεαρός κατηγορούμενος δεν έχει δει τα χαρακτηριστικά του αλλά εκτιμά ότι είναι περίπου 30 με 35 ετών. Ο φερόμενος ως καθοδηγητής του έδειξε μάλιστα πώς να πυροδοτήσει την ναυτική φωτοβολίδα. Σημειώνεται ότι μετά τα επεισόδια δεν μπήκε ξανά μέσα στο γήπεδο.

Πλέον οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον εντοπίσουν από τα βίντεο των επεισοδίων. Περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς ίσως να υπάρχει κάποιο στοιχείο πάνω στα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για κακουργήματα. Υπάρχει δυνατότητα της «σάρωσης» των κινητών τηλεφώνων για να εντοπιστούν αυτοί που έφυγαν. Ωστόσο δεν αποτελεί απόδειξη παρά μόνο για μία ισχυρή ένδειξη.

Διαβάστε επίσης:

Ρέντη: Τι είναι το τουρνικέ που κράτησε τον 31χρονο αστυνομικό στη ζωή

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 34χρονη Χρυσάνθη που είχε εξαφανιστεί

Ηράκλειο: Με σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ