ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά: Το συγκεκριμένο κτήριο είχε γίνει στόχος και το 2020

Ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά: Το συγκεκριμένο κτήριο είχε γίνει στόχος και το 2020
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Η εμπρηστική επίθεση στο εν λόγω κτήριο στον Πειραιά, πριν από τρία χρόνια, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ.

Μεγάλες υλικές καταστροφές άφησαν πίσω τους, οι άγνωστοι που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο γραφείων στον Πειραιά. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με τους δράστες να απενεργοποιούν τις κάμερες διπλανού καταστήματος με ειδικό κοντρόλ και στη συνέχεια να αφήνουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο καταστήματος.

Στα κτήρια στεγάζονται τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, αλλά και ασφαλιστικά και δικηγορικά γραφεία, ενώ, στο ισόγειο καταστράφηκε ολοσχερώς το κατάστημα υποδυμάτων. Οι αρχές αναζητούν τον πραγματικό στόχο αλλά και τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης.

Το χρονικό της έκρηξης

Τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου, άγνωστοι προσέγγισαν το κτήριο και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο, ενώ, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών, βρέθηκαν υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη, που δεν προκάλεσε φωτιά, ωστόσο, οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν μεγάλες.

Σχετικές ειδήσεις