ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης: «Θα πέσει άπλετο φως»

Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης: «Θα πέσει άπλετο φως»

TikToker κατήγγειλε υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας ότι την παρενόχλησαν

Την Περασμένη Παρασκευή, μία TikToker κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση σε υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι αστυνομικοί την παρενόχλησαν αρχικά με σχόλια για την εμφάνισή της και προσφέρθηκαν να τη συνοδεύσουν σε φωτοτυπίες της περιοχής επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα της περιοχής».

«Μου είπαν θες να σε πάω; Είναι επικίνδυνα τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ήταν πρωί. ΕΙΝΑΙ πρωί. Άλλος έλεγε “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, πήγαινε την εσύ κλπ. Αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάω σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια. Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά ότι θέλω να βρούμε την ασφάλεια και εκείνοι μου έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα αν σου βρω την ασφάλεια;”».

«Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άντρες, όπου και οι τρεις -με συγχωρείτε για την έκφραση- με κ…ζανε. Γενικά έχω πολύ δυνατή προσωπικότητα. Και θα μπορούσα να μην έχω. Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκ@τά ζω. Νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άντρας πώς νιώθω αυτή τη στιγμή», είπε η νεαρή γυναίκα με δάκρυα στα μάτια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης διέταξε την άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομία.

Ο Γιώργος Βλάχος, διευθυντής του τμήματος μίλησε το πρωί της Δευέρας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου σχετικά με την υπόθεση.

«Η καταγγελία που έγινε είναι πολύ σοβαρή. Η υπηρεσία μας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Την Παρασκευή υπογράψαμε με εντολή του δημάρχου ένορκη διοικητική εξέταση. Ζούμε σε μία εποχή που δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος υπογράμμισε ότι για την υπόθεση δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία.