ΕΛΛΑΔΑ

«Μας έχουν κλέψει ακόμα και τα μηχανάκια»: Μαρτυρίες διανομέων για τη σπείρα που τους ξάφριζε

«Μας έχουν κλέψει ακόμα και τα μηχανάκια»: Μαρτυρίες διανομέων για τη σπείρα που τους ξάφριζε

Τα περιστατικά κλοπών με θύματα ανθρώπους που παραδίδουν παραγγελίες φαγητού σε πελάτες είναι δεκάδες με τους διανομείς να καταγγέλουν ότι τους έχουν κλέψει από παραγγελίες μέχρι ακόμα και τα μηχανάκια. 

Ο φόβος των διανομέων φαγητού είχε γίνει συμμορία στην Αθήνα, καθώς τους ακινητοποιούσαν και με άσκηση βίας αλλά και υπό την απειλή αντικειμένων τους άρπαζαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Τα περιστατικά κλοπών με θύματα ανθρώπους που παραδίδουν παραγγελίες φαγητού σε πελάτες είναι δεκάδες με τους διανομείς να καταγγέλουν ότι τους έχουν κλέψει από παραγγελίες μέχρι ακόμα και τα μηχανάκια.

Μιλώντας στο MEGA, διανομείς φαγητού περιγράφουν όσα έχουν ζήσει στο δρόμο για το μεροκάματο.

«Μου κλέψανε όλο το κουτί, όχι την παραγγελία, το κουτί ολόκληρο και είχε πίτσες. Πείναγαν», ανέφερε ο Μιχαήλ Νάτσικας, διανομέας φαγητού.

«Μας έχουν κλέψει μηχανάκια, μας έχουν κλέψει παραγγελίες, κινητά», είπε ο Γιάννης Γκορτσέβ, διανομέας και εκείνος.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsbomb σταματούσαν διανομείς ακόμα και στη μέση του δρόμου, τους ακινητοποίησαν, ασκούσαν βία πάνω τους, τους απειλούσαν με μαχαίρι και στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα που είχαν πάνω τους αλλά και κινητά τηλέφωνα.

«Μας έχουν κλέψει τις παραγγελίες μέσα από το κουτί. Μας έχουν πάρει και ολόκληρο το κουτί από το μηχανάκι. Βεβαίως έτυχε και σε εμένα», ανέφερε άλλος διανομέας φαγητού.

Απίστευτες εικόνες δείχνουν τους αδίστακτους ληστές να κλέβουν ακόμα και το φαγητό μέσα από το κουτί, όσο ο διανομέας έχει μπει σε άλλο σπίτι για να παραδώσει παραγγελία.

«Δύο σαντουιτσάκια ήταν, δεν ήταν πολλά, αλλά και πάλι άμα η παραγγελία είναι πολύ μακρινή, πρέπει να γυρίσεις πίσω να την ξαναφτιάξεις και να την ξαναπάς μετά εσύ ο ίδιος. Και καμία φορά σου παίρνουν και το μηχανάκι, δεν έχεις μετά μηχανάκι και δεν μπορείς να το βρεις», είπε άλλος διανομέας φαγητού.

Τα μέλη της συμμορίας έβαζαν στο στόχαστρο ντελιβεράδες, τους οποίους παρακολουθούσαν και στη συνέχεια τους έστηναν ενέδρα και τους ξάφριζαν.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις.

Μιλώντας στο MEGA, για τους κινδύνους του επαγγέλματος, διανομέας φαγητού ανέφερε: «Το πιο τρομακτικό δεν είναι ότι μας κλέβουν τις παραγγελίες είναι ότι πέφτουμε θύματα ξυλοδαρμού και ληστείας. Την νύχτα το μεροκάματο είναι του τρόμου και του φόβου».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι πολλές φορές οι διανομείς που πέφτουν θύματα ληστείας θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα λεφτά που κλάπηκαν στις επιχειρήσεις που εργάζονται.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής οι δύο ληστές δρούσαν από τον Νοέμβριο. Για τις επιθέσεις τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα» και προσέγγιζαν το διανομέα - στόχο κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Επιπλέον, κατά τη διάπραξη των ληστειών μεριμνούσαν ώστε να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων

    • 9 μαχαίρια
    • Ξιφίδιο
    • ξύλινο ρόπαλο
    • αεροβόλο πιστόλι
    • τυφέκιο