ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Άρτα: Δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Κρίσιμες ώρες για τον 14χρονο από την Άρτα που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων παραμένει διασωληνωμένος ο 14χρονος από την Άρτα, που κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής, ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Ο ανήλικος συνεχίζει να δίνει την μάχη για τη ζωή του καθώς υπέστη ανεύρυσμα και ήδη από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλό του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε ώρες νωρίτερα ήταν στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων όπου υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση με την οποία οι γιατροί, προσπάθησαν να ελέγξουν την αιμορραγία τοποθετώντας βαλβίδα αποσυμπίεσης, ενώ ήταν διασωληνωμένο.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Αθήνα. Από τα ξημερώματα το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένο και υπό καταστολή.

Μετά τη διαδικασία συνολικής διάρκειας 20 ωρών, το αγόρι βρίσκεται πια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε νευροχειρουργική επέμβαση.

Γιαννάκος: «Περαστικά στο παιδί - Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εστιάζοντας στην έλλειψη ΜΕΘ παίδων στην Ήπειρο:

«Η έλλειψη ΜΕΘ παίδων στην Ήπειρο αναγκάζει σε αεροδιακομιδή παιδί 14 ετών με εγκεφαλική αιμοραγία που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.
Θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής!!!!!!
Ευχόμαστε περαστικά.

Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άρτας. Έγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμοραγία.

Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομισθη με ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο τρίο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψής ΜΕΘ παίδων στην Ήπεριο διακομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία για νοσηλεία.
Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα μονό περαστικά στο παιδί»