ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Συγκλονιστικό βίντεο από το τροχαίο – «Αν πήγαινε με 100 και όχι 200, θα είχα τα πόδια μου»

Πέραμα: Συγκλονιστικό βίντεο από το τροχαίο – «Αν πήγαινε με 100 και όχι 200, θα είχα τα πόδια μου»

Την τρομακτική στιγμή του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στο Πέραμα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων κατέγραψε τυχαία η συνεπιβάτιδα, ενώ, η ίδια συγκλονίζει μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έφερε στο «φως» το MEGA από το σφοδρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο Πέραμα, τα ξημερώματα των Χριστουγέννων. Το ντοκουμέντο κατέγραψε τυχαία η άτυχη συνεπιβάτιδα του αυτοκινήτου, ενώ, η ίδια μίλησε μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

«Αν πήγαινε με 100 και όχι 200 χιλιόμετρα, θα είχα τα πόδια μου»

«Μόλις σκάσαμε στη νησίδα, ήταν όλα τόσο ακαριαία. Μού είπε ο Αλέξανδρος: “Ηλιάννα, πρέπει να τα έχω κόψει όλα” και κοιτάζω κάτω και παίρνω τα πόδια μου και του λέω: “Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια”. Αν τα χιλιόμετρα δεν ήταν 210 και ήταν 110, ίσως και εγώ τώρα να είχα και τα δύο μου πόδια και να ήμουν πιο φυσιολογικά», αποκαλύπτει η νεαρή συνεπιβάτιδα μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

«Εμένα μου ξύρισε τα πόδια, μου τα ξερίζωσε. Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου. Ζητούσα τη Γωγώ μου, την κόρη μου».

«Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ», θα πει, σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές. Το κόκκινο αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και για κακή τους τύχη έπεσε στο σημείο που ενώνονται οι μπάρες. «Και το κινητό που έκλεισε, μετά το μπαμ. Το δικό μου το κινητό το βρήκε η μαμά».

«Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου»

Η Ηλιάνα θυμάται τη σύγκρουση, το πρώτο σοκ, τα λεπτά που έδινε κουράγιο στον Αλέξανδρο να μην χάσει τις αισθήσεις του και την ίδια να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να καλέσει Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

«Το κινητό του Αλέξανδρου έβγαλε ένδειξη «μάλλον έχετε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;» Κι εκεί φωνάξαμε ναι. Μάλλον δεν ακουγόταν. Είμαστε εκεί. Προς αυτήν την μεριά. Πυροσβεστική. Και του λέω: “Δεν έχω πόδια”. Και μου λέει: “Κοπελιά, δεν γίνεται να μην έχεις πόδια”. Και του τα σηκώνω και του τα δείχνω. “Να ’τα”».

«Μου είπαν ότι ζητούσα κι έλεγα “Γωγώ” στην εντατική. Η Γωγώ είναι η τρίχρονη κόρη μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα “το παιδί μου, το παιδί μου”», είπε.

«Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα. Η προηγούμενη στιγμή ήταν που χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αλήθεια τυχαία. Φορούσαμε ζώνη κανονικά. Αν δεν φορούσαμε ζώνη δεν θα μιλούσαμε αυτήν την ώρα», ανέφερε.

Σήμερα, ο 28χρονος Αλέξανδρος έχει χάσει το ένα πόδι και παλεύει να σώσει το άλλο. Η 22χρονη Ηλιάνα μίλησε μέσα από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έχοντας πλήρη επίγνωση πως έχει ακρωτηριαστεί μέρος και των δύο ποδιών της.

«Έρχεται η ψυχίατρος και προσπαθούσε να μου πει ότι δεν έχω πόδια. Και την βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω: “Κοίτα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια”. Παθαίνει εγκεφαλικό. Αφού εγώ τα κρατούσα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια», αποκάλυψε η 22χρονη.

Το κοντέρ έγραφε 210 χιλιόμετρα / ώρα

Αυτό που σοκάρει, είναι πως τη στιγμή του τροχαίου ο οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με το κοντέρ να γράφει 210 χιλιόμετρα / ώρα.

Πρώτη αιτία θανάτου για νεαρές ηλικίες τα τροχαία δυστυχήματα - Έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα

Μόνο για το πρώτο δεκάμηνο του 2023, 518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το τριήμερο 23 με 25 Δεκεμβρίου, σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα, 10 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, έχασαν τη ζωή τους και 119 τραυματίστηκαν.

Συνεχείς έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα

Το ίδιο τριήμερο (23-25/12) πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε ολόκληρη τη χώρα, όπου διαπιστώθηκαν 380 άτομα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι από την τροχαία στο κέντρο της Αθήνας για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ. Όπως δήλωσαν πολίτες στην κάμερα της ΕΡΤ: «αποφεύγω να πίνω και να πιάνω τιμόνι».

«Η υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντική είναι τεράστιο κομμάτι στην κοινωνία μας η οποία απουσιάζει». «Έχουμε κακή νοοτροπία γενικά, πίνουν πολύ και οδηγούν δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα». «Φροντίζω να έχω πάντα έναν άνθρωπο μαζί μου, που αν εχω πιει να οδηγήσει αυτός»

Τα τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους 15-29 ετών. Τα στοιχεία σοκάρουν και θυμίζουν πόσο αναγκαία είναι η κυκλοφοριακή παιδεία από μικρές ηλικίες ακόμα.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων: «βιώνουμε κάθε μέρα σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο, τα παιδιά να μάθουν από μικρά και τις συμπεριφορές τις οδηγικές να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της τροχαίας ο οποίες τα τελευταία χρόνια αποδεκατίστηκαν με παρουσία τροχονόμων στους δρόμους με περιπολικά με ελέγχους και βέβαια με την επιβολή προστίμου».

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι της τροχαίας σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σχετικές ειδήσεις