ΕΛΛΑΔΑ

Χολαργός: 16χρονος λήστεψε φαρμακείο με την απειλή όπλου, με συνεργό «τσιλιαδόρο»

Χολαργός: 16χρονος λήστεψε φαρμακείο με την απειλή όπλου, με συνεργό «τσιλιαδόρο»

Χολαργός: Υπό την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, 26 Δεκεμβρίου 2023, ανήλικος, κατηγορούμενος για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένα ακόμη άτομο, συνεργός του.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες ανήμερα των Χριστουγέννων (25-12-2023), ο ανήλικος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του (με κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια), εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή του Χολαργού, όπου, υπό την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος, ενώ, όπως προέκυψε, νωρίτερα είχε εισέλθει στο κατάστημα ο συνεργός του, υποδυόμενος τον πελάτη, με σκοπό να κατοπτεύσει το χώρο. Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνα στην οικία του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαϊνης, -215- ευρώ, καθώς και ρουχισμός που έφερε ο συνεργός του, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε απορρίψει μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.