ΕΛΛΑΔΑ

Προέδρος εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού: «Ξέρουμε ποιοι ανέβασαν τα βίντεο» - Τι λέει για το γλέντι

Προέδρος εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού: «Ξέρουμε ποιοι ανέβασαν τα βίντεο» - Τι λέει για το γλέντι

Η ίδια επανέλαβε ότι έκαναν γλέντι κάθε χρόνο με κάποιους, όπως είπε, να θέλουν να δώσουν πολιτική διάσταση στο θέμα

«Ξέρουμε ποιοι ανέβασαν τα βίντεο, είναι μια μερίδα μεμονωμένων συναδέλφων μας», υποστήριξε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού με αφορμή το γλέντι μπροστά σε ασθενείς και την ΕΔΕ που ακολούθησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο.

Η ίδια επανέλαβε ότι έκαναν γλέντι κάθε χρόνο με κάποιους, όπως είπε, να θέλουν να δώσουν πολιτική διάσταση στο θέμα. Η ίδια είχε μιλήσει και χθες για το γλέντι, λέγοντας στο OPEN ότι: «Με λύπη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουμε αυτή την κατάσταση» είπε, τονίζοντας πως είναι προσβλητικά όσα ακούγονται για αυτούς, ενώ «όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη».

«Είμαστε σε μία λυπηρή και έξαλλη κατάσταση, δεν είναι έτσι τα πράγματα» υπογράμμισε η κα Γεωργάκη και προσέθεσε πως τα 35 χρόνια που εργάζεται στο νοσοκομείο, λαμβάνει χώρα κάθε χρονιά μία τέτοια γιορτή. Αυτή τη φορά διοργανώθηκε «στις διοικητικές υπηρεσίες».

Κατήγγειλε πως δεν στήθηκε μία «μπουζουκερί» στο νοσοκομείο, όπως λέγεται, αλλά είπαν τα κάλαντα, αναγνώστηκαν ποιήματα και η διοικήτρια επέτρεψε να παιχτούν για τραγούδια, μετά από αίτημα εργαζομένων.

«Δεν ήταν, όπως λέγεται, μπουζουκερί. Είναι απόλυτα στημένο και συκοφαντικό» είπε, ειδικότερα και συνέχισε: «Κατά τις 14:00, ζήτησαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να χορέψουν δύο τραγούδια, προς τιμήν της η διοικήτρια» δέχθηκε.

Όσον αφορά στο φορείο, επεσήμανε πως η ασθενής ζήτησε να περάσει από το σημείο για να ακούσει τα κάλαντα. Ακόμα, τόνισε πως το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία.

Η ίδια έκρινε πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός» ότι συμβαίνουν όλα αυτά τώρα και κατήγγειλε πως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν γιορτές.

Στο ίδιο μέσο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία σημείωσε, επίσης, πως η γιορτή δεν έγινε στο τμήμα επειγόντων.

«Δεν είχε καμία σχέση με το τμήμα επειγόντων ο χώρος που γινόταν η γιορτή, είναι ξεχωριστοί χώροι. Δεν ξέρω για ποιον λόγο πέρασε το φορείο απ΄αυτόν τον χώρο, ενώ έπρεπε να πάει από αλλού» είπε.

Αλλά, παρατήρησε πως «ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά στον χώρο». Παρατήρησε πως «σωστά γίνεται η ΕΔΕ», αλλά τόνισε πως καλώς διοργανώθηκε το γλέντι για τους εργαζομένους.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διέταξε ΕΔΕ για τις εικόνες στο νοσοκομείο με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, κάλεσε στην απόλυση της διοικήτριας του νοσοκομείου, Ελπινίκης Ταβιανάτου, αλλά και σε δημόσια συγγνώμη του υπουργού Υγείας.