Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελ. Βενιζέλος» – Τέσσερις επιβάτες κρύφτηκαν στις τουαλέτες

«Θρίλερ» με αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελ. Βενιζέλος» – Τέσσερις επιβάτες κρύφτηκαν στις τουαλέτες
1'

Μυστήριο με την πτήση αεροπλάνου που ξεκίνησε από το Κάιρο της Αιγύπτου με προορισμό την Βεγγάζη της Λιβύης, αλλά προσγειώθηκε εκτάκτως στην Αθήνα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 111 άτομα και το αίτημα έγινε δεκτό από τον πύργο έλεγχου. Κατά την άφιξη, το αεροσκάφος στάθμευσε στο σημείο Α47 της πίστας του αερολιμένα.

Ύστερα από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος, με συνοδεία αστυνομικών, σύμφωνα με το lawandorder.gr.

Ακολούθησε προβλεπόμενος έλεγχος ασφαλείας και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι τις 20:00, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος.

Κατά την παραμονή εκείνων στην αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών κρύφτηκαν στις τουαλέτες με σκοπό να παραμείνουν στη χώρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Ακόμη, ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάσθηκε και αυτός στο αεροσκάφος. Τελικώς, στις 21:05 της 6ης Ιανουαρίου, το αεροσκάφος ξεκίνησε την πτήση για Βεγγάζη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή